Dünya
  • 9.11.2020 11:51

Putin iki bakanını birden kovdu

Putin iki bakanı görevden aldı!

Ajanslarda yer alan son dakika gelişmesine göre Rusya kabinesinde deprem yaşandı. Devlet Başkanı Putin iki bakanı birden görevden aldı.

Reuters'da yer alan son dakika haberine göre Kremlin'de şoke eden bir gelişme yaşandı. Kremlin kaynaklarına dayandırılan habere göre Devlet Başkanı Vladimir Putin Ulaştırma ve Çevre Bakan'larını görevden aldı.

Vladimir Putin'in emriyle Ulaştırma Bakanı Yevgeny Dietrich ve Doğal Kaynaklar ve Çevre Bakanı Dmitry Kobylkin görevlerinden alındı.

Rusya Muhalefet Lideri Putin'den Önce Biden'ı Kutladı

Rusya'nın muhalefet lideri Alexei Navalny, ABD seçim sonuçlarına Kremlin'den herhangi bir tepki gelmeden önce, Pazar günü Cumhurbaşkanı seçilen Joe Biden'ı zaferinden dolayı tebrik etti.

Navalny bir tweet'inde, "özgür ve adil bir seçimde yeni liderliği tanımladıkları için" Kamala Harris ve Amerikalıları yöneten Biden'ı tebrik etti.

Rusya'nın önde gelen muhalefet figürü Navalny, Ağustos ayı sonlarında bir uçakta yere yığıldı ve iki günlüğüne Sibirya'da hastaneye kaldırıldı ve testlerde Sovyet tasarımlı bir sinir ajanı olan Novichok ile zehirlendiğini ortaya çıkardı.

Navalny, zehirlenmeden Putin'in kişisel olarak sorumlu olduğunu iddia ederken, Kremlin de dahil olabileceği tüm iddiaları reddetti.

 

Güncellenme Tarihi : 9.11.2020 11:57

İLGİLİ HABERLER