Dünya
  • 28.4.2010 11:04

PUTİN MUHALİFLERİNİN SEKS VİDEOLARI İNTERNETE DÜŞTÜ

Moskova'da 'Katya' adlı seksi esmer modeli reddedemeyen altı muhalifin seks videoları internete düştü. Olayın arkasında FSB'nin olduğu öne sürüldü.

Sovyetler zamanında KGB’nin yabancı ajanlarla diplomatlara kurduğu ‘bal kapanı’, yani seks tuzağına düşürüp şantaj yapma taktiği bu kez KGB kökenli Rus Başbakanı Vladimir Putin’in muhaliflerini hedef alıyor. Moskova’da esmer model Katya’nın seks yapmak için evine davet ettiği erkekler içinden muhalefet üyesi olanlar dikkatli olmalı. Zira bal kapanında çalışan gizli kameraları fark etmeyip zekice kurgulanmış seks videolarını internette bulan önde gelen altı Putin muhalifi var. ‘Katyagate’ denen bal kapanının gerisinde KGB’nin halefi FSB’nin olduğu spekülasyonları yapılıyor.

‘Katyagate’

Katyagate’in ilk kurbanı, Newsweek Rus edisyonunun editörü Mihail Fishman’dı. İç çamaşırlı bir kızın yanında kokain çekerken görülen Fishman, devletin özel operasyonuna kurban gittiği yorumunu yaptı. Ardından Dayanışma hareketinin kurucularından Ilya Yaşin, 2008’de kısa bir ilişki yaşadığı Yekaterina Gerasimova (kısaca Katya) adlı kızın bir süre önce bir kız arkadaşı ve türlü çeşit seks oyuncaklarıyla birlikte üçlü yapması için kendisini evine davet ettiğini, ama kokain ikram edilince giyinip evden gittiğini anlattı. Yine Dayanışma’dan Roman Dobrohotov, Katya’nın tuzağına geçen yıl düştüğünü söyledi. Geçen hafta üç muhalifin daha görüntüleri internete düştü. Bunlar liberal mizahçı Viktor Şenderoviç, yasaklı Ulusal Bolşevik Partisi’nin kurucusu Eduard Limonov ve Kaçak Göçe Karşı Hareket’in eski lideri Aleksander Belov... Evli Şenderoviç ile Belov “Evet, biziz” diye doğrularken, boşanmış Limonov “Muhalif erkeklerin kadınları reddetmemesi olgusunda münasebetsiz birşey göremiyorum” diye dalga geçti.

FSB’ye KGB yetkisi

Rus parlamentosu ise FSB’nin yetkilerini artırıp KGB yöntemlerine geri dönüşe yönelik bir yasa tasarısını görüşüyor. Tasarı, güvenlik yetkililerinin bireyleri gayriresmi görüşme yapmaya davet etmesini, protesto gösterileri gibi hükümet karşıtı faaliyetlere ‘kabul edilemez’ katılımlarla ilgili yazılı uyarı yayımlamasını, yetkililere itaat etmeyenlerin tutuklanması ya da cezalandırılmasını öngörüyor. (afp, ap)

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:18

İLGİLİ HABERLER