Dünya
  • 6.11.2020 11:09

Putin rahatsızlığı nedeniyle görevini bırakıyor

İngiliz medyası, 68 yaşındaki Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Parkinson hastalığı nedeniyle görevi bırakacağını iddia etti. Daily Mail gazetesi Putin'in ayrılacağı tarihi de verdi.

İngiliz medyasından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ilgili çarpıcı bir iddia geldi. Daily Mail'in Moskova'daki kaynaklardan elde ettiği bilgilere dayandırılan haberde, Putin'in 2012'den bu yana Parkison hastalığının pençesinde olduğu ve ocak ayının sonunda görevini bırakacağı ileri sürüldü.

BELİRTİ SAĞ KOLUNDA ÇIKTI

Haberde, Rus lider Putin'in zaman zaman sağ kolunda beliren bulguların Parkinson hastalığıyla bağlantılı olduğu iddia edildi.

Putin hakkında geçen yıllarda da Parkinson hastası olduğuna dair bazı spekülasyonlar yapılırken, söz konusu iddialar Britanya Tıp Dergisi tarafından incelendi.Yapılan değerlendirmede Putin’in sağ kolunda asimetrik olarak azaltılmış bir kol salınımı olduğu ve bulgunun Parkinson hastalığının bir belirtisi olduğu ifade ediliyor.

İngiliz medyasından flaş Putin iddiası: Ocak ayında görevi bırakacak

ÖMÜR BOYU SENATÖR

Rus medyası Russia Today (RT) hafta başında Putin'in ömür boyu senatör olmasını sağlamak için yasa tasarısı hazırlandığı yazdı. Tasarı "Rusya’da nihai bir iktidar geçişi için zemin hazırlandığının işareti" olarak yorumlandı.

Kremlin anında yalanladı!

Dünyanın gözü ABD'deki başkanlık seçimlerine çevrilmişken İngiliz medyasının bugün ortaya attığı iddia ortalığı karıştırdı. Rusya Devlet Başkanı Putin'in hastalığıyla ilgili flaş iddia bir anda gündeme bomba gibi düşerken Kremlin'den anında haberlere yalanlama geldi.

Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya Devlet Başkanı Putin’in sağlık durumunun kötüleştiği ve istifa edeceği yönündeki iddiaları yalanlayarak, "Hayır Putin’in sağlığı mükemmel ve istifa etmeyecek." dedi.

Peskov, İngiliz The Sun gazetesinde yer alan ve Putin’in Parkinson hastası olduğu ve bu nedenle gelecek yıl istifa edeceği öne sürülen haberi değerlendirdi.

Bu yıl 68 yaşına giren Putin’in başkanlık koltuğundaki görevi 2024’te sona eriyor.


 

Güncellenme Tarihi : 6.11.2020 15:02

İLGİLİ HABERLER