Dünya
  • 27.2.2022 20:52

Putin, Rus caydırıcı güçlerine saldırı emri verdi

Putin, ülkesinin caydırıcı birliklerinin harekete geçirilmesini istedi. Kiev yönetimi, "Bizi nükleer bombalarla vursanız bile yenemezsiniz" diyerek karşılık verdi.

Ukrayna'ya askeri operasyon düzenleyen Rusya, askeri alanda yeni bir karar aldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov ile toplantı yaptı.

NÜKLEER SİLAHLAR, HİPERSONİK FÜZELER...

Putin, toplantıda, Savunma Bakanlığı'na caydırıcı güçlerini özel savaş görevi durumuna geçirmesini emretti. Rus ordusunun caydırıcı güçleri nükleer silahlar ve hipersonik füzeleri de kapsıyor.

Rus devlet haber ajansı RIA Novosti'nin haberine göre, Putin, Batı’nın Rusya ile ilişkilerinde dostça olmayan eylemlerde bulunduğunu söyledi.

PUTİN'DEN CAYDIRICI GÜÇ TALİMATI

Putin, "Ekonomik alanda gayrimeşru yaptırımları kastediyorum. NATO ülkelerinin üst düzey yetkilileri de ülkemize karşı saldırgan açıklamalar yapıyor. Bu yüzden Genelkurmay Başkanı’na ve Savunma Bakanı’na Rus ordusunun caydırıcı güçlerini özel savaş görevi durumuna geçirmesini emrediyorum." ifadelerini kullandı.

UKRAYNA: BİZİ NÜKLEER BOMBALARLA BİLE YENEMEZSİNİZ

Rusya liderinin söz konusu talimatına Ukrayna'dan yanıt gecikmedi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, "Rusya'nın caydırıcı silahları alarma geçiriyor olması bizi durduramaz. Bizi nükleer bombalarla vursanız bile yenemezsiniz." dedi.

 

Vladimir Putin, Rus caydırıcı güçlerine görev emri verdi #1

 

"SİLAHLARI BIRAKIN"

Operasyon emri veren Putin, Ukrayna ordusundan "silahlarını bırakmalarını" istiyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna topraklarında sivillere saldırmadıklarını öne sürerken, sadece askeri altyapının hedef alındığını söylüyor.

Ancak sosyal medyaya yansıyan görüntüler, sivil hedeflerin de vurulduğunu gösteriyor.

Güncellenme Tarihi : 27.2.2022 19:58

İLGİLİ HABERLER