Dünya
  • 9.11.2020 14:33

Putin : "Sıradaki ABD başkanı ile..."

Rusya'dan ABD'nin yeni başkanı olarak seçilen Joe Biden ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ABD’nin seçilmiş yeni başkanını tebrik etmek için "resmi sonuçları" beklediğini söyledi.

Moskova, Amerika Birleşik Devletleri'nin gelecek dönem başkanıyla ilişkilerini geliştirmeyi umuyor, ancak resmi özetleme yapılmadan önce zafer için tebrik etmenin doğru olmadığını düşünüyor. Bu bilgi, Rusya Devlet Başkanı Dmitry Peskov'un basın sekreteri tarafından duyuruldu.

Açıklamada “Aradaki fark oldukça açık (Birleşik Devletler'deki önceki başkanlık seçimleriyle.). Önünüzde mevcut başkan tarafından açıklanan bazı yasal prosedürler olduğunu görüyorsunuz. yasal bir itiraz henüz ilan edilmedi. Henüz resmi bir sonuç yok. "denildi.

Kremlin sözcüsüne göre Moskova, seçim sonuçlarının resmi olarak özetlenmesini beklemeyi doğru buluyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in defalarca Amerikalıların seçimine saygı duyduğunu ve seçilen herhangi bir başkanla çalışacağını belirttiğini kaydetti.

Peskov ayrıca, bir sonraki ABD Başkanı Rusya'nın bir diyalog kurarak ikili ilişkileri normalleştirme yolları üzerinde anlaşmaya varmasını umduğunu da dile getirdi.

Güncellenme Tarihi : 9.11.2020 14:39

İLGİLİ HABERLER