Dünya
  • 14.10.2019 07:27

Putin Trump'ı ti'ye aldı: "Bakmıyorum bile"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter'dan yaptığı paylaşımları okumadığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yarın gerçekleştireceği Riyad ziyareti öncesi Russia Today (RT), El-Arabiya ve Sky News Arabia televizyonlarına bir röportaj verdi.

"Twitter hesabım yok, takip etmiyorum"

Rus lider, Trump'ın tweetlerini okuyup okumadığına ilişkin bir soru üzerine "Afedersiniz ama Twitter hesabım yok, bunları takip etmiyorum. Elbette mesai arkadaşlarım zaman zaman bunlar hakkında bana bilgi veriyor. ABD Başkanı'nın görüşü, birçok kişi ve genel itibarıyla dünya için her zaman önemli, her zaman değer taşıyor. Ancak ben bunları okumuyorum" yanıtını verdi.

"Trump'tan bir şikayetim yok"

Putin, Rusya-ABD ilişkilerindeki sorunlar nedeniyle Trump'a yönelik şikayetleri bulunmadığını, zira ilişkilerin normalleşmesine ABD'deki iç siyasi durumun engel olduğunu anladığını kaydetti.

"ABD iç siyaseti, ilişkilerimizi baltalıyor"

Trump'ın ikili ilişkiler hakkında neler söylediğini ve daha seçim kampanyası sırasında ilişkiler normalleştireceğini açıkladığını anımsatan Rus lider, "Ancak ABD'deki iç siyasi durum, Trump'ın Rusya-ABD ilişkilerini kökten iyileştirecek adımlar atmasını engelliyor" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 14.10.2019 09:55

İLGİLİ HABERLER