Gündem
  • 11.11.2016 12:20

Putin'den flaş Trump açıklaması

Putin'in danışmanı Sergei Glazyev ABD seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu ve Hillary Clinton'ı savaşın sembolü olarak tanımladı. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov ise Seçim kampanyası sırasında Trump'ın ekibiyle temas kurduklarını ilk kez açıkladı.

ABD'nin yeni başkanının seçilmesinin ardından Rusya Devlet Başkanı Putin'in danışmanından ilginç bir açıklama geldi. Putin'in danışmanlarından Sergei Glazyev, "Amerikanlıların iki seçeneği vardı: Üçüncü Dünya Savaşı veya çok taraflı barış" dedi.

Glazyev, yarışı kaybeden Demokrat aday Hillary Clinton'ı ise savaşın sembolü olarak tanımladı. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov ise seçim kampanyası sırasında Trump'ın ekibiyle temas kurduklarını ilk kez açıkladı. İnterfaks'a konuşan Ryabkov, "Trump'ın ekibi ile temas seçim kampanyası sırasında kuruldu. Bunlar iş temaslarıydı ve bunların devam edip etmeyeceği, önümüzde duran konulara bağlı. Ancak şu anda temaslara devam ediyoruz" dedi.

Putin Trump'ın başkanlığı kesinleştiğinde onu arayarak tebrik eden ilk liderlerden olmuştu. Putin yaptığı açıklamada, "Trump'ın ilk açıklamaları bize ABD ve Rusya arasında ilişkileri düzeltme yönünde adımlar atılmasının mümkün olduğu umudu verdi" demişti.

Güncellenme Tarihi : 11.11.2016 12:32

İLGİLİ HABERLER