Dünya
  • 31.10.2020 18:59

Putin'den Paşinyan'ı yıkan cevap

Köşeye sıkışan Paşinyan'a bir soğuk duş daha: Rusya'dan Ermenistan'ın yardım talebine ret!

Bugüne kadarki tüm ateşkes anlaşmalarını ihlal eden ve Azerbaycan'a saldırmaya devam eden Ermenistan zor durumda. Çatışmaların başından beri Rusya'dan beklediği desteği bulamayan Ermenistan son çabasına gelen yanıtla bir kez daha sarsıldı. Paşinyan'ın Rusya'dan yardım talebine ret cevabı geldi!

Azerbaycan ile devam eden çatışmalarda ağı kayıplar veren Ermenistan'ın Başbakanı Nikol Paşinyan, Rusya ile yapılan karşılıklı güvenlik anlaşması uyarınca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den destek istedi.

Azerbaycan-Ermenistan hattında çatışmalar devam ederken Ermenistan ordusu ağır kayıplar vermeye devam ediyor. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan sabah saatlerinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i telefonla arayarak yardım istedi.

Önceki görüşmelerde Putin’in ikili anlaşmalara dayandırılarak Ermenistan’a yardım edemeyeceklerini, çünkü savaşın işgal altında olan Dağlık Karabağ topraklarında olduğunu söylemişti.

Rusya’nın desteğini bir türlü alamayan Paşinyan, bu kez Azerbaycan’ın Ermenistan sınırlarına saldırılar düzenlediğini iddia ederek Rusya’dan destek istedi. Paşinyan'ın sabah saatlerinde Putin’i aramasından sonra Ermenistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Başbakan Paşinyan, Rusya’nın müttefiklik ilişkilerini dikkate alarak Ermenistan’a sağlanabilecek desteğin şeklinin belirlenmesi için ikili istişarelere başlamak talebiyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü” denildi.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Rusya'dan tekrar yardım talep etmesine yanıt olarak, çatışmaların Ermenistan toprağında olmadığını hatırlattı.

 

Güncellenme Tarihi : 31.10.2020 19:09

İLGİLİ HABERLER