Dünya
  • 1.3.2017 00:03

PYD: ABD, Türkiye'nin Menbiç'e saldırısını engellemek için üs kurdu

Sputnik'e konuşan ve PYD'nin başını çektiği Demokratik Suriye Güçleri'nden üst düzey bir yetkili, Fırat Kalkanı'nın Menbiç'e yönelmesini engellemek için ABD'nin kentte bir askeri üs kurduğunu söyledi.

Habere göre DSG yetkilisi, Menbiç için ABD'ye Rakka'da "durma" tehdidinde bulunduğunu söylüyor. ABD'nin de Türkiye'yi engellemek için üs kurduğunu anlatan yetkili, şunları kaydediyor:

DSG: MENBİÇ'E SALDIRI OLURSA, RAKKA OPERASYONUNU DURDURURUZ

"Türkiye ve ona bağlı ÖSO güçleri Menbiç'e saldırmak için yoğun bir hazırlık yapıyor. Bu hazırlıklar karşısında bizler de hazırlıklarımızı yapıyoruz ve müttefikiimiz olan ABD ile konuşuyoruz. ABD'li askeri yetkililerle görüştüğümüzde Türkiye'nin Menbiç tehdidini aktarıyoruz. Geçen hafta ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel ile Tel Abyad güneyinde bir görüşme yaptık. Görüşmede, Türkiye'nin 'Menbiç'e saldırırız' tehdidini konuştuk. Menbiç'e saldırı olması durumunda Rakka operasyonunu mecburen durduracağımızı ve güçlerimizi Menbiç'e sevk edeceğimizi aktardık. Votel bize, Menbiç'e saldırı olmaması için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi. Ayrıca, saldırının olmaması için Türkiye yetkilileri ile görüşeceklerini dile getirdi. Votel, Menbiç'te ABD askeri sayısını artıracaklarını ve bölgeye ağır silah ile tank göndereceklerini aktardı."

DSG: ABD ASKERLERİ, TÜRKİYE'NİN OLASI SALDIRISINA KARŞI MENBİÇ'TE NÖBET TUTACAK

"Votel'in görüşmesinden iki gün sonra, ABD, Türkiye Menbiç'e müdahale etmesin diye kentte bir askeri üs kurdu. Üsse bayrağını dikti. Bayrağını dikmesiyle, 'Türkiye'ye ben buradayım, saldırı yapamazsın' mesajı veriliyor. ABD askerleri araçlarıyla birlikte Menbiç'in kuzeyinde ve batısında Türkiye'nin olası saldırısına karşı nöbet tutacaklar. ABD bayrağı takılı zırhlı araçlar şimdi Menbiç'in kuzeyinde konuşlandırıldı. ABD askerleri Menbiç'in batısında da konuşlandırıldı. ABD dün de Menbiç'e tanklar ile zırhlı araçlar gönderdi. ABD'li yetkililer bize Menbiç'in koalisyon güçlerinin koruması altında olacağını ve kenti saldırılar karşısında koruyacaklarının sözünü verdi."

Güncellenme Tarihi : 28.2.2017 21:43

İLGİLİ HABERLER