Gündem
  • 9.7.2009 15:57

RABİYA KADİR'E VİZE ÇIKTI

Başbakan Erdoğan Uygur Türklerinin anası olarak tanınan Rabiya Kadir'e vize verilmediğine ilişkin basında yer alan haberlere ilişkin gazetecilerin soruları üzerine 'Başvuru olursa vize veririz' dedi.

VAHŞETİN DURDURULMASINI İSTEDİK 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki olaylara ilişkin girişim başlattıklarını belirterek, ''Dışişleri Bakanlığımız konuyla ilgili olarak Çin'in Ankara Büyükelçisi'ni bakanlığa çağırarak kendileriyle gerekli görüşmeler yapıldı. Bunun bir vahşet olduğunu söyledik ve bu vahşetin süratle durdurulmasının gereğinden bahsettik'' dedi.
Erdoğan, ''G-8 Zirvesi'' çalışmalarına katılmak üzere Atatürk Havalimanı'ndan İtalya'ya hareketinden önce güncel konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.
Başbakan Erdoğan, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki olaylara ilişkin Dışişleri Bakanlığının Çin'in Ankara Büyükelçisi'ni bakanlığa çağırarak kendileriyle gerekli görüşmeleri yaptığını, bunun bir vahşet olduğunun söylendiğini ve bu vahşetin süratle durdurulmasının gereğinden bahsedildiğini bildirdi.
Çin Devlet Başkanı'nın G-8'de olması gerekirken katılmadığını anımsatan Erdoğan, şunları söyledi:
''Fakat G-8'deki ülkelerle, başta ABD olmak üzere, bu da bizim için önemli fırsat, orada kendileriyle bu konuyu ayrıca görüşeceğim. Böyle bir vahşete seyirci kalmamız hele hele Türkiye olarak söz konusu olamaz. Bunun için bütün girişimlerimizi Cumhurbaşkanlığından Başbakana kadar hep birlikte sürdürüyoruz, sürdüreceğiz.''
Erdoğan, Ruhban Okulu konusuyla ilgili olarak da ''Bize gelmiş herhangi bir teklif, talep söz konusu değil, gelirse onu da ayrıca değerlendiririz'' dedi.
Somali'de kaçırılan Türk gemisinin 23 personelinin hayati durumunun önem arz ettiğine dikkati çeken Erdoğan, henüz irtibat kurulamadığını, irtibat kurulduğu andan itibaren ne yapılacağı konusunda karar vereceklerini kaydetti. Başbakan Erdoğan, ''Hükümet olarak, bakanlığımızla, silahlı kuvvetlerimizle süreç takip edilmektedir. Temennim odur ki anlayışla, aklı selim egemen olsun, bu süreci tamamlamış olalım'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:23

İLGİLİ HABERLER