Gündem
  • 21.10.2008 00:22

"RAHMİ KOÇ BİR MEKTUP YAZARAK DAVA MASRAFLARINI ÜSTLENMEYİ ÖNERDİ"

İSTANBUL - - Balçiçek Pamir ile Söz Sende programına konuk olan eski Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın, üniversite çalışanlarının fişlenmesi ile ilgili olarak çok çarpıcı bilgiler verdi. İstihbarat birimlerinin öğretim üyelerini ve çalışanları "Nurcu", "PKK sempetizanı", "Büyük Birlik Partisi taraftarı", "Milli Görüşçü", "AKP'ye yakın" diye fişlediğini söyledi. "Ben de solcu olarak fişlendim" diyen Aşkın, "Üniversiteler istihbarat alanıydı, ara sıra 'ben ne yapıyorum' diye kendime sordum" özeleştirisinde bulundu.
"FERHAT SARIKAYA’YA KIRGIN DEĞİLİM SADECE ÜZGÜNÜM"
Yücel Aşkın, hakkında tarihi eser kaçakçılığı ve çete kurmak suçlarıyla ilgili iddianame hazırlayan Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya'ya kırgım olmadığını söyledi. "Kendisine verilen görevi yerine getirdi" diyerek Sarıkaya'nın meslekten men edilmesine üzüldüğünü dile getirdi.
"RAHMİ KOÇ BİR MEKTUP YAZARAK DAVA MASRAFLARINI ÜSTLENMEYİ ÖNERDİ"
Tarihi eser kaçakçılığı, ihalaye fesat karıştırmak, evrakta sahtecilik, suç örgütü kurmak, görevi kötüye kullanma başta olmak üzere hakkında 10 ayrı suçtan dava açılan Aşkın'a yargılandığı dönem TÜSİAD, DİSK ve YÖK'ten destek gelmişti. Aşkın cezaevindeyken Rahmi Koç'tan bir mektup aldığını ve Koç'un mektupta dava masraflarını üstlenmeyi önerdiğini söyledi.

"ERGENEKON’UN MİLADI BENİM"
"Ergenekon'un fitilini ateşleyen benim yargılanmam oldu, Ergenekon'un miladı benim" diyen Aşkın, Şemdinli, Ergenekon ve kendisinin yargılandığı 3 davanın da birbirlerine benzediğini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:09

İLGİLİ HABERLER