Ekonomi
  • 1.3.2009 13:28

RAKİPLER ZORLADI AMA ZAFER KÜCÜK VE YALÇINTAŞ’IN OLDU

İSTANBUL’DA bir süredir tüccar ve sanayiciyi saran seçim heyecanında süreç dün yapılan başkanlık seçimleriyle tamamlandı. Hem İstanbul Ticaret Odası’nda (İTO) hem de İstanbul Sanayi Odası’nda (İSO) mevcut başkanlar yeniden seçildi. İTO’da Murat Yalçıntaş ile İbrahim Çağlar’ın listeleri, İSO’da ise mevcut başkan Tanıl Küçük’e karşı muhaliflerin son anda oluşturduğu Süleyman Orakçıoğlu’nun listesi yarıştı. İkişer liste ile girilmesi nedeniyle heyecanın doruğa çıktığı seçimlerde İTO’da Tanıl Küçük 70, İHKİB eski Başkanı Süleyman Orakçıoğlu ise 44 oy aldı. İTO’da ise mevcut Başkan Murat Yalçıntaş 133 oy alırken, bir önceki dönem başkan yardımcılığı görevi yürüten İbrahim Çağlar’a ise 110 oy çıktı.

YÖNETİMDE DEĞİŞİM

SEÇİMLERDE Yalçıntaş’ın hazırladığı listede kendisi dışında mevcut yönetimden sadece Şekib Avdagiç ile Abdullah Çınar yer aldı. Yalçıntaş’ın listesindeki diğer isimler Mehmet Develioğlu, İsrafil Kuralay, Ertuğrul Yavuz Pala, Murat Sungurlu, Dursun Topçu, Muhammet Yenel, Hasan Demir ve Yakup Köç oldu. İbrahim Çağlar’ın listesinde ise eski yönetim kurulunda görev yapan Tahsin Öztiryaki, Çamur Ali Kopuz ve Sait Kılıç bulunurken diğer isimler şöyle oluştu: Ömer Ertuğrul Erdoğan, Osman Akyüz, Ali Murat Kızıltaş, Levent Korkut, Levent Eyüboğlu, Hakan Orduhan ve Ömer Özpehlivan yer aldı.

İSO’DA KİMLER VAR

İSO’DA ise yeniden başkan seçilen Küçük’ün listesinde Nuri Tuna, Fikret Tanrıverdi, Abdulbaki Kuriş, Turgay Durak, Bülent Savaş, Kenan Baytaş, Fahir Gök, Ülkü Büyükgönenç, Mustafa Aydın Özilhan ve Kadir Efe yer aldı. Seçime son anda girmesine rağmen 44 oy alan Süleyman Orakçıoğlu’nun listesi ise Gülsüm Azeri, Ali Eren, Bilal Alkoç, İnan Altınbaş, Selahattin Akaydın, Adnan Dalgakıran, Nurettin Çetinkaya, İsmail Ali Dağbaşı, Nahit Kemalbay ve Ali Ulvi Orhan’dan oluştu. İSO’da Hüsamettin Kavi’nin görevi bırakması nedeniyle Meclis Başkanlığı’na da Erdal Bahçıvan seçildi. Dün İstanbul Ticaret Borsası ve Deniz ticaret odası seçimlerinde de başkan değişmedi

EKONOMİ SERVİSİ

İTO’da yarış bitti rakipler kucaklaştı

İTO seçimleri sonunda mevcut Başkan Murat Yalçıntaş ile rakibi İbrahim Çağlar sarılarak birbirlerini tebrik ettiler.

İTO Yönetim Kurulu’nun en genç üyesi 1973 doğumlu Yakup Köç.

İTO’nun 11 üyesinden 4’ü İTÜ mezunu.

Seçimi Çağlar ve Yalçıntaş birlikte izlediler. Sonuçların belli olmasının ardından Çağlar Yalçıntaş’ı sarılarak kutladı.

Bu sırada Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği Başkanı olan Mehmet Yıldırım’ın hazırlattığı üzerinde İTO yazan baklava dağıtıldı.

Başkanlardan ‘birlik’ mesajı


SEÇİMLER sonrasında güven tazeleyen İTO Başkanı Murat Yalçıntaş yaptığı teşekkür konuşmasında üye odaklı hizmete devam edeceklerini belirterek ‘Bu saatten sonra İTO tek yürek olacak’ dedi.

İSO Başkanı Tanıl Küçük ise ‘İnşallah bu dönem de şerefimizle, hayırlısıyla Türk sanayisine hizmete devam ederiz’ derken rakibi Orakçıoğlu ise ‘Artık el ele kol kola hizmet söz konusu’ ifadesini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 00:42

İLGİLİ HABERLER