Dünya
  • 28.5.2006 19:51

RAMADİ SEMALARINDA AMERİKAN SAVAŞ UÇAKLARI...

İDRİS ARIKAN
RAMADİ  - Irak'ın başkenti Bağdat'ın batısında bulunan Ramadi kentinde saldırılar ve patlamalar devam ediyor.


Ramadi'de direnişçilerle Amerikan askerleri ve Irak ordusu arasında çatışmalar devam ederken, Amerikan savaş uçakları da Ramadi semalarından bazı mevkileri bombaladığı bildirildi. Iraklılar Amerikan savaş uçaklarının sivil evleri de bombaladığını iddia ederken, bazı Iraklılar, keskin nişancıların bazı evleri hedef aldığını söyledi.


Ayrıca şehrin El Aziziye bölgesinde keskin nişancılar tarafından bir eve düzenlenen saldırıda, aynı aileden 4 Iraklı yaralandı. Yaralananlar şehir hastanesinde tedavi altına alınırken, Muhammed Selam isimli Iraklı saldırılara tepki gösterdi. Olayın görgü tanığı Iraklı, "Saldırılarda 11 yaşında bir çocuk da yaralandı. O çocuğun suçu ne. Bütün aileler buradan kaçıyor. Keskin nişancılar, evlerin üzerine çıkıyor ve Oradan evlere ateş açıyorlar. Bu çocuğun haline bakın, ailesine ateş açılmış. Annesi babası kardeşi vuruldu. Babası hafif yaralı. Diğerlerinin durumu kötü" dedi.


Sünni üçgeni olarak bilinen bölgede bulunan Ramadi, savaşın başlamasından beri direnişin ve şiddetli çatışmaların merkezi olarak kabul ediliyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:09

İLGİLİ HABERLER