Gündem
  • 14.5.2022 17:05

Ramazan bitti, İstanbul ve Ankara'ya meteor yağdı

Meteor iddiası sosyal medyayı salladı! "İstanbul ve Ankara dahil birçok ilden görüldü"

"Marmara Bölgesi'ne meteor mu düştü?" soruları merak edilirken, sosyal medyada yer alan iddialara göre, Marmara Bölgesi'nin yanı sıra Ankara'dan da gözlemlenen bir meteorun düştüğü öne sürüldü. Meteorun parlak bir şekilde olduğu ve net olarak görüldüğü iddia edildi.

İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Ankara gibi birçok şehirden net ve parlak bir şekilde görüldüğü iddia edilen bir meteorun, yeryüzüne düştüğü öne sürüldü.

zz

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Saat, 21.10 civarında Marmara Bölgesi'nin yanı sıra Ankara'dan da görüldüğü ifade edilen bir meteorun net ve parlak bir şekilde düşüşü iddiası sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girdi.

Bazı kullanıcıların kesin gördüğünü iddia ettiği meteorla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

ŞİHAB NEDİR?

İbn-i Abbas Radıyallahü anh o hadis-i şerifin devamında şöyle dedi; Peygamber Efendimizin doğumu ile beraber bütün gökler, şeytanlar için yasak edildi. Artık mel'un şeytanlar göklere çıkarak oradaki meleklerle görüşemezler. Oradan da bir haber getiremezler.
Şeytan laf dinler mi? Yasaktan sonra bakın ne yaptı?
Muhtelif yerlerde her gün yine üst üste zincir gibi olarak göğe çıkmaya kalkarlar.
Her çıkmaya kalktıklarında melekler onların üzerine Şihâb denilen parlak alev topları atar.
Meleklerin attığı Şihâb, şeytana çarparak onu parçalar. Çoğu zaman o şeytan, duyduğu haberi başka şeytana aktarmaya muktedir olamaz ve hak ettiği akıbeti boylar.
Ebû Hüreyre (Radıyallahü anh)  Hicr Sûresi Tefsiri bölümünde bu olayı şöyle rivayet etmiştir. (17 ve 18’inci ayetleri) mealen;
- Göğü de, taşlanan (Allah'ın rahmetinden kovulan) her şeytandan koruduk. Ancak kulak hırsızlığı yapan şeytan vardır ki, onu apaçık bir Şihâb takip eder (ve üzerine düşerek onu yakar)
Saffât sûresinin 6 ve 10’nuncu ayetlerinde
 bu hal mealen şöyle izah edilmiştir;
- Biz şu yakın göğü yıldızlarla süsleyip donattık. Ve inatçı her şeytandan koruduk. Onlar en yüksek melekler cemâatini dinleyemezler (sözlerine kulak veremezler) ve kovulmak için her taraftan (Şihâb yaylımına) tutulurlar. Onlar için (ahiret günü) sürekli azab vardır. Ancak o şeytanlardan, (haber) çalıp çırpan bulunur. Onu da (gökten yere doğru) delip geçen bir alev takip eder. (Sahih-i Buhari)
Şihâb denilen bir parlak ateş parçası şeytanları yakar, öldürür veya delik deşik ediverir.
Yukarıda mealleri alınan ayetlerde ve hadiste geçen Şihâb kelimesi lügatte parlak ateş alevine denir.
Şeytanlar haber çalmak için semâya yükseldiklerinde onları kovmak için meleklerin attıkları alevli ateş mermileri manasında kullanılmıştır.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2022 17:14

İLGİLİ HABERLER