Dünya
  • 29.6.2014 15:34

Ramazan'da eylem yapacak IŞİD'e bağlı şebeke yakalandı

Bir istihbarat bilgisi üzerine Bağdat'ın batısındaki Elamiriye semtinde Elihve Elsalihin Camii'ne operasyon yapılarak 9 kişiden oluşan şebeke çökertildi ve bir miktar silah ve mühimmat ele geçirildi. Operasyonu gerçekleştiren timin komutanı kurmay albay Firas Hüseyin, "Güvenlik güçleri ve vatandaşların işbirliğiyle bilgi aldık bunun üzerine şebekenin bir üyesini yakaladık ve onun ifadesi sonucunda şebekenin diğer üyelerine ulaşıp yakaladık" dedi. Operasyonun yüzde 100 başarılı gerçekleştiğini söyleyen komutan, şöyle konuştu:

"Bu grubun hedefi güvenlik güçleri ve vatandaşları hedef almaktı. Ancak, yakalayarak ve silahlarına el koyarak bunu engelledik."

Bir aylık takipten sonra gerçekleşen operasyon 24 saat içinde mahkeme tutuklama kararları da çıkarılarak gerçekleşti. Operasyon görüntülerini sosyal medyadan paylaşan Irak Ordusu şebeke üyelerinden birinin ifadesine de yer verdi. Taksi şoförlüğü yapan şebeke üyesi bir yolcu tarafında davet edildiğini ve planlarının Ramazan ayının ilk günü Amiriye bölgesindeki tüm kontrol noktalarını hedef alarak düşürmek olduğunu belirtti.
Ahmet Haşim MUHTAROĞLU / BAĞDAT (DHA)
 

 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:47

İLGİLİ HABERLER