Rapor alan öğretmenlere uyarı
MARDİN'in Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, yeni atanan 130 öğretmene verilen 'uyum eğitimi' seminerinde yaptığı konuşmada, geçerli nedeni olmadan doktor raporu alan öğretmenleri not ettiklerini söyledi.
Şişman, "Mesleğinizi sevin. Aksi halde raporla, izinle 30-35 yıl geçmez" dedi.Kocatepe Ortaokulu Konferans Salonu’nda başlayan ve 3 gün sürecek 'uyum eğitimi' seminerinde konuşan Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, öğretmenlere sağlık raporu alarak devamsızlık yapmamaları konusunda uyarılarda bulundu.
Doktor yardımıyla rapor alan öğretmenleri not ettiklerini kaydeden Şişman, "Benim öğretmen arkadaşlarımdan özel bir isteğim var, o da rapor konusudur. Rahatsızlığı bulunmadığı halde rapor alan öğretmenin okulda 3-5 saat dersi varsa ve her bir sınıfta 40’ar öğrencinin olduğunu düşününün. Bu durumda kaç öğrencinin dersi boş geçecek ve mağdur olacak. Eğer siz bir köyde sınıf öğretmeniyseniz ve o köydeki çocuklar her sabah sizin yolunuzu heyecanla bekliyorlarsa ve sizler de o gün okula gitmemişsiniz. O çocukların hayal kırıklıklarını da göz önünüzde bulundurmanızı istiyorum. Siz bir sağlık raporu aldığınızda 10 gün ya da 5 gün hiç fark etmez. O köy okulu bu süre içerisinde kapalı olacak, çocuklar ders işleyemeyecek. Bu konuda artık yorum sizin. Biz rapor alan öğretmenlerin tamamının not ediyoruz" dedi.
RAPOR ALARAK 30-35 YIL GEÇMEZ
Rapor alan öğretmenlerin raporlarının hakem heyetine gönderileceğini de belirten Şişman, "Öğretmenlerin çoğu Şubat ayında yarıyıl tatilinde memleketine gidiyor. Kendi memleketlerinde tatillerini geçiren öğretmenler, tatilin tam biteceği gün nedense hastalanıyor ve 10 gün rapor alıyor. E neden? Daha fazla tatil yapmak için tabiî ki. Ne kadar rapor alırsanız alın yine de okulunuza geri döneceksiniz. Kendinizi okulunuza alıştırın, mesleğinizi sevin. Aksi halde raporla, izinle onunla bununla 30-35 yıl geçmez" diye konuştu.
Eğitimcilerden, öğrencilere derslerin yanı sıra birtakım değerlerin de öğretilip kazandırılması yönünde gayret gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Şişman, "Öğretmenler yetiştirdiği insanların farklı meslekler seçmesini isterler. Öğretmenlik tüm mesleklerin yetiştirme kaynağıdır. Kaynak biziz. Cumhurbaşkanını da, Genelkurmay Başkanını da hatta köydeki çobanı da bizler yetiştiriyoruz" diye konuştu.
Mehmet HALİS İŞ/MİDYAT (Mardin), (DHA)