Gündem
  • 30.4.2007 20:19

RAPOR ÜYELERE DAĞITILDI İNCELİYORLAR

ANKARA - Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç, cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunun iptali istemiyle açılan davada raportörün raporunun üyelere dağıtıldığını belirterek, ''Arkadaşlarımız inceliyor'' dedi.
     Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç, mahkeme binasından ayrılırken, gazetecilerin soruları üzerine, konuyla ilgili gerekli açıklamayı Başkan Tülay Tuğcu'nun yaptığını, onun dışında şu anda herhangi bir gelişme olmadığını söyledi.
     Kılıç, bir soru üzerine, yarın Yüce Divan duruşması yapılacağını anımsatarak, ''Yüce Divan'daki duruma göre oturup şekillendireceğiz, karar vereceğiz'' diye konuştu.
     Raportörün raporunu tüm üyelerin aldığını belirten Kılıç, ''Arkadaşlarımıza dağıtıldı, incelemeye başladılar'' dedi.
     Kılıç, raportörün görüşünün ne yönde olduğuna ilişkin soruları cevaplamadı.
     Yüksek Mahkeme üyeleri, eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın'ın Yüce Divan yargılamasının ardından çalışma yöntemine ilişkin bir toplantı yaptılar.
     Toplantının ardından Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu ve bazı üyeler mahkeme binasından ayrılırken, Başkanvekili Haşim Kılıç ile bazı üyeler çalışmalarına devam etti.
     Üyelerin, raporu incelemeye başladığı ve eski Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanları Cumhur Ersümer ile Zeki Çakan'ın yarınki Yüce Divan duruşmasının ardından, Tülay Tuğcu'nun belirleyeceği bir saatte CHP'nin başvurusunu görüşmeye başlaması bekleniyor. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:38

İLGİLİ HABERLER