Raşid Dostum ve Atta Nur, Taliban ile anlaşma arayışında

1 dk okuma
Raşid Dostum ve Atta Nur, Taliban ile anlaşma arayışında

Hızlı Özet

Afganistan'ın Mezar-ı Şerif şehri merkezli Belh vilayetinin eski valisi Atta Muhammed Nur'un 27 yaşındaki oğlu Halid Nur Reuters'a bir röportaj verdi.






Aralarında Raşid Dostum'un da yer aldığı Taliban muhalifi bazı savaş ağalarının, hareket ile müzakere ve anlaşma peşinde olduğu iddia edildi.



Afganistan'ın kuzeyinde Raşid Dostum'un da aralarında bulunduğu bazı eski savaş ağalarının Taliban ile müzakere arayışında olduğu iddia ediliyor.



Afganistan'ın Mezar-ı Şerif şehri merkezli Belh vilayetinin eski valisi Atta Muhammed Nur'un 27 yaşındaki oğlu Halid Nur Reuters'a bir röportaj verdi.



Nur, Dostum'un da aralarında bulunduğu savaş ağalarının Taliban ile müzakere ve anlaşma çabası içinde olduğunu belirtti.



Bu müzakere girişimlerinde kendisinin de yer aldığını belirten Halid Nur, aralarındaki eski ihtilafları bırakıp ortak bir grup oluşturduklarını vurguladı.



Söz konusu isimlere ait güçlerin büyük çoğunluğu Taliban'a teslim olurken kendileri de Özbekistan üzerinden ülke dışına kaçmıştı.



Halid Nur, Taliban'ın kendilerinin müzakere ve anlaşma tekliflerine olumlu bakmasının çok düşük bir ihtimal olduğunu da ekledi.



Taliban'ın, Dostum'un geçmişte giriştiği katliamlar nedeniyle Dostum ile müzakereyi kabul etmeyeceği tahmin ediliyor.




Bu haber 941 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ABD'li Senatör Lindsey Graham öldürüldü mü
Dünya

ABD'li Senatör Lindsey Graham öldürüldü mü

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, 71 yaşında hayatını kaybetti. Ön otopsi raporunda, Graham'ın damar sertliğine bağlı gelişen aort yırtılması sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi. Graham'ın ölümüyle birlikte Cumhuriyetçilerin ABD Senatosu'ndaki fiili sandalye sayısı 51'e düştü. ABD Başkanı

Habervitrini14028 Görüntüleme
Suriye Halk Meclisi atamaları: Nasıl bir parlamento oluştu?
Dünya

Suriye Halk Meclisi atamaları: Nasıl bir parlamento oluştu?

Esed rejiminin devrilmesinin ardından yönetimi devralan yeni idare, geçmişin acı tecrübelerini ve çok kültürlü toplumsal dokuyu gözeterek ülkenin yeni siyasal düzenini etnik, dini veya mezhebi kimlikler üzerine inşa etmedi.

Habervitrini12980 Görüntüleme
İsrail Ordusu : Erdoğan Türkiye'yi  İsrail karşıtı Mihver devletlerine yaklaştırıyor
Dünya

İsrail Ordusu : Erdoğan Türkiye'yi İsrail karşıtı Mihver devletlerine yaklaştırıyor

İsrail ve Türkiye arasındaki gerilimler sürerken , askeri bir kaynak Maariv'e bu hassas konu hakkında konuştu. Askeri kaynak, " Türkler Mihver Devletleri'nin bir parçası olmaya istekli . Ancak geçmeleri gereken birkaç adım var" dedi.

Habervitrini14799 Görüntüleme
İran'da art arda patlama sesleri! Bölgede tansiyon yükseliyor
Dünya

İran'da art arda patlama sesleri! Bölgede tansiyon yükseliyor

İran'ın Hürmüzgan eyaletindeki Bender Abbas kenti ile Keşm Adası yakınlarında patlama sesleri duyuldu. Keşm Kaymakamı Hüseyin Emir Timur, patlamaların ABD'nin füze saldırısından kaynaklandığını öne sürerken, saldırıda can kaybı yaşanmadığını açıkladı.

Habervitrini10402 Görüntüleme