Gündem
  • 25.6.2014 13:40

Rasmussen Rusya’yı suçladı

NATO Genel Sekreteri Anders Forg Rasmussen, Brüksel’de düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları toplantısında, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik izlemeye söz verdiği politikayı izlediğine dair hiçbir işaret olmadığını söyledi.

Toplantıda açıklama yapan NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, “Bu dönem güvenliğimiz açısından çok önemli. Doğu Avrupa’da, Kuzey Afrika’da ve Orta Doğu’da hem yeni hem eski tehditlerle karşı karşıyayız. Bu sebeple hazırlıklı olmalı ve kapasitemize ve ortaklıklarımıza yatırım yapmalıyız” dedi. Kıbrıs’ın Rusya tarafından İlhak edilmesinin Moskova ile NATO arasındaki birlikteliği askıya aldığını vurgulayan Rasmussen, “Rusya’nın verdiği uluslararası taahhütleri uyguladığına dair hiçbir işaret göremiyoruz. Bu sebeple bugün Rusya ile ilişkilerimizi yeniden değerlendireceğiz ve gelecekte nasıl hareket edeceğimizi belirleyeceğiz” şeklinde konuştu. Ayrıca Rasmussen, NATO’nun 28 ülkelik, kaynakları hızla artan ve gelişen bir birlik olduğunu belirtti ve Rusya’yı kastederek hiçbir üçüncü dünya ülkesinin bunu engellemeye hakkı olmadığını vurguladı.

NATO Dışişleri Bakanları toplantısında ayrıca Ukrayna’ya uzun süreli maddi destek paketinde anlaşılacağına da karar verildi. Ukrayna için anlaşılacak destek paketinin içeriğinde yeni fonlar oluşturmanın da yer aldığı ifade edildi.Brüksel’de düzenlenen toplantı, Eylül ayında Galler’de düzenlenecek NATO zirvesinden önceki son toplantı olma özelliği taşıyor. Eylül ayı zirvesine ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin de katılması bekleniyor.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:54

İLGİLİ HABERLER