Asayiş
  • 9.8.2009 14:25

REHABİLİTASYON MERKEZİNDE İŞKENCE İDDİASI

İBRAHİM ÇORBACI
SAKARYA (İHA) - Sakarya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Arifiye Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan erkek kardeşi H.Ö.'yü ziyarete giden Nurcan F., kardeşinin ayağında merkezde sigara söndürüldüğü ve şiddete uğradığını öne sürerek Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. 

Olay, geçen hafta meydana geldi. Nevşehir'de oturan üç çocuk annesi 53 yaşındaki Nurcan F., iki yıl önce anne ve babası ölünce yalnız kalan Arifiye Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine verdikleri kardeşi H.Ö.'yü ziyaret etti. Arifiye İlçesine gelen abla, kardeşinin kolunun mor olduğunu, bacağında da yaralar olduğunu gördü. Kardeşinin kendisine eziyete maruz kaldığını söylediğini belirten Nurcan F., şöyle konuştu: "Bana korkarak anlattı. Çaydanlıkta çayı dökünce orada bulunan temizlik firmasının bir görevlisi kardeşimi odaya çekip dövmüş. Niye döktün diyerek kolunu sıkıp bacağında sigara söndürmüş. Kardeşimi 'eğer kimseye bir şey söylersen seni öldürürüm' diye de tehdit etmiş. Kardeşimde bu nedenle korkusundan kimseye bir şey diyemedi. Zaten zihinsel engelli olduklarından dolayı kimse onların sözlerine inanmıyor. Kardeşim bana kendisine işkence eden görevliyi de gösterdi." 

Kardeşinin bacağında sigara söndürülmesini kurumda bulunan sağlık görevlilerine sorduklarında kendilerine kardeşinin Haziran ayında alerji olduğunu ve alerjinin neden olduğu yaralar olduğunu söylediklerini belirten abla Nurcan F. sözlerine şöyle devam etti: "Kardeşim bana yaşadıklarını anlatınca görevli hemşireye 'bu nedir' diye sordum. Bana alerji olduğunu söyledi. Ancak kardeşimin bacağındaki yaralar yuvarlak ve daire gibiydi. Alerji olmadığını onlara söyledim. Sonra kurum müdürüne anlattım. O 'gereğini yaparım' dedi. Ancak ben inanamayınca Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum."


Kurumda bulunanların hepsinin engelli ve bakıma muhtaç olduğunu ifade eden kadın, kardeşine eziyet edenlerle yargı önünde hesaplaşacağını söyledi.
Bu arada Sakarya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, Rehabilitasyon Merkezinde işkence iddialarıyla ilgili bir açıklama yapmaktan kaçındılar.
Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı Arifiye Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde bedensel engelliler ünitesinde 6'sı zihinsel duygusal ve ruhsal sorunları olan 98 özürlü bakım altında bulunuyor. Kurumda 92 personel görev yapıyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:51

İLGİLİ HABERLER