Eğitim
  • 13.8.2009 12:35

REKTÖR BEYİN 5 MAKAM ODASI VAR

ÇORUM Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan, bu görevinin yanı sıra, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekilliği, Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, ÖSYM İl Temsilciliği görevlerini de yürütüyor. 5 görevi birden sürdüren Prof. Dr. Kılıçkaplan, konuyla ilgili açıklama yapmak istemedi.

Yaklaşık 7 bin öğrencisi ve 220 öğretim elemanının bulunduğu Hitit Üniversitesi’nde Rektör Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan, üniversite bünyesinde bulunan 4 fakülteden ikisine dekanlık, 3 meslek yüksekokulundan birine de müdürlük yapıyor. Rektör Prof. Dr. Kılıçkaplan, 5 makam odasıyla yoğun bir mesai harcıyor. Gazi Üniversitesi’ne bağlı iken İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde dekan olan Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan, 2006 yılında kurulan Hitit Üniversitesi’ne Kurucu Rektör olarak atandı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı’nı da birlikte yürüttü. Ardından 2007 yılında Fen- Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Kıyak Ankara Gazi Üniversitesi’ne gidince, bu görevi de vekaleten yürütmeye başladı.


GÖREVDEN ALDI, GÖREVLERİ KENDİSİ ÜSTLENDİ
Geçen yıl da ÖSYM İl Temsilcisi Prof. Dr. İrfan Çağlar’ı görevinden alan Rektör Prof. Dr. Kılıçkaplan, bu görevi de kendisi üstlendi. Geçen pazartesi günü de Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. İrfan Çağlar’a bir yazı göndererek, herhangi bir gerekçe göstermeden bu görevden alan Prof. Dr. Kılıçkaplan, bu görevi de vakeleten üstlendi. Böylece Rektörlük dahil 5 ayrı makamı olan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan konuyla ilgili konuşmak istemediğini belirterek, “Sekreterime de görüşmek istemediğimi söyledim. Gerekirse basın toplantısı yaparım” dedi. Görevden alınan Prof. Dr. İrfan Çağlar ise, “Rektörümüzün kararına saygılıyız” diyerek konuyla ilgili konuşmak istemedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:47

İLGİLİ HABERLER