Gündem
  • 30.11.2007 15:22

REMZİ GÜR'ÜN, CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE CHP'Lİ YILDIRIM'A 'RÜŞVET TEKLİFİ' DAVASI BAŞLADI

ANKARA - Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasına, Remzi Gür’ün avukatı Nazmi Tekin katıldı.
Duruşmada tanık olarak ifade veren Songül Kulaç, milletvekilliği sırasında Mehmet Yıldırım’ın danışmanlığını yaptığını belirterek, TBMM’deki Cumhurbaşkanlığı seçiminden 2 gün önce Yıldırım’ın, şoförü Salih Şişman ve kendisinin yemek için bir lokantaya gittiklerini kaydetti.
Otomobilden indikleri sırada eski milletvekili Yıldırım’ın cep telefonunun çaldığını ve bir süre görüştüğünü anımsatan Kulaç, konuşmanın bitmesinin ardından Yıldırım’ın, "çok şaşırdığını" ve kendilerine hitaben "Arayan kimdi biliyor musunuz? Remzi Gür beni aradı" şeklinde konuştuğunu söyledi.
Mehmet Yıldırım’ın, Gür’ün "Sen akıllı bir adamsın. Seni severiz" diyerek, "kendisinden Cumhurbaşkanlığı seçimine katılmasını rica ettiğini" aktardığını ifade eden Kulaç, daha sonra Yıldırım’ın söz konusu konuşma ile ilgili olarak CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı bilgilendirdiğini belirtti.
"Telefon konuşmasında para ile ilgili herhangi bir mevzunun geçmediğini" aktaran Kulaç, söz konusu konuşmadan birkaç gün sonra Remzi Gür’ün, Yıldırım’ı yeniden telefonla arayarak, "Ben seninle para konusu konuşmadım. Neden konuşmalar ortaya çıkmış" şeklinde konuştuğunu kaydetti. Kulaç, "herhangi bir menfaat ilişkisi görmediğini ve böyle bir şeye şahit olmadığını" söyledi.
Avukat Nazmi Tekin, tanık Kulaç’ın ifadesindeki aleyhte hususları kabul etmediklerini kaydederek, Kulaç’a, "Telefon konuşması sırasında Yıldırım’ın, diyafonu açarak, konuşmayı kendilerine dinletip dinletmediğinin" sorulmasını istedi.
Kulaç ise konuşma sırasında Yıldırım ve şoförü Şişman’ın kendisinden 5-6 metre ileride bulunduklarını belirterek, herhangi bir ses duymadığını ve Yıldırım’ın diyafonu açıp açmadığını bilmediğini ifade etti.
Avukat Tekin, söz konusu telefon konuşmasında, Gür’ün, Yıldırım’a "Genel Kurula katılacak mısın, katılmayacak mısın?" dediğini ileri sürerek, "tanık ifadelerinde çelişkiler bulunduğunu ve bu kişilerin telkinle ifade verdiklerini düşündüğünü" söyledi.
Tekin, müvekkili Remzi Gür’ün, dün Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesinde ifadesinin alındığını anımsatarak, bu ifadenin mahkemeye ulaşmasının beklenmesini istedi.
Mahkeme Heyeti Başkanı Oktay Saday, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesine yazılan talimat cevabının beklenmesine, tanık Salih Şişman’ın ise yeniden ifadesinin alınması için Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesine yazı yazılmasına karar verildiğini açıkladı.
Mahkeme, dava dosyasındaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER