Spor
  • 10.1.2014 00:08

Reşit Akçay, 'Ne iyi ne de kötü oynadık'

Trabzonspor, THY Antalya Cup’ın ilk maçında Trabzonspor, İskoç takımı Celtic’e 3-1 mağlup oldu. Bordo-mavililer, yarın oynanacak Galatasaray - Ajax maçının kaybedeni ile üçüncülük maçı oynayacak.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, hazırlık döneminin ilk maçını oynadıklarını hatırlatarak, "Maçın büyük bir bölümünde teknik açıdan bazı uygulamaları olumlu şekilde yapmaya çalıştık. Skor açısından başarılı olamadık. Turnuvada bütün oyuncularımızı ve performanslarını görmek anlayışıyla çıktığımız bu maçta, güçlü bir rakip olması bizim kendimize dönük düşüncelerimizi doğru ve gerçekçi bir şekilde yapmamıza neden olan bir durumdu. Bunu iyi değerlendireceğiz. Rakibin bize çıkardığı zorluklar ve o noktalara neler yapabileceğimiz üzerinde duracağız. Bunu önümüzdeki antrenmanlarda telafi edeceğiz. Oyunumuz çok iyi değil ama kötü de sayılmaz. İlk yarı için bazı uygulamaları, yaptığımız bazı değerlendirmeleri hayata geçireceğiz" dedi.

"İÇ SAHADA ÖNDE BASMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
İç saha karşılaşmalarında önde basma alışkanlıklarının devam edeceğini belirten Akçay, "Oyuncu karakteri ve işleyişin ne kadar devam edeceğini göreceğiz. Kondisyon ve hız belirleyici olabilir ama birinci olarak psikolojik, mental ve karakter olarak saldırganlığı yerleştirmeye çalışıyoruz. Çok da kolay değil. İç saha maçlarında bir değişim olacaktır" diye konuştu.

"ZEKİ’YE YAPILAN DOĞRU DEĞİL"
Akçay, maç sonunda Zeki'ye bazı taraftarların tepki göstermesi ile ilgili ise şöyle konuştu:
"Oyuncular performans geliştirir. Futbol kendi içindeki değerleri, o asimilasyonu zaten kendisi yapar. Eğer değer olarak bulduğunuz oyuncular bu şanslarını iyi kullanamazlarsa, değişim kaçınılmaz olacaktır. Taraftarın oradan verdiği refleks doğru veya yanlış onu sosyologlar değerlendirir. Ama futbol olarak bazı şeylerin yanlış olduğu görülüyor."
Celtic Teknik Direktörü Neil Lennon de, oyun kalitesinden gayet memnun olduğunu söyledi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:37

İLGİLİ HABERLER