Gündem
  • 17.3.2021 21:59

Resmen ağlıyorlar!.. CHP'lilerdan ardı ardına HDPKK'ya üzüntü mesajları

CHP ortağına sahip çıktı! TBMM'yi hedef aldı...

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşmesi sonrası CHP'li Özgür Özel tepki çeken bir paylaşımda bulundu. Özel, kararı 'hukuksuz' olarak nitelendirdi, TBMM'yi hedef aldı.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkındaki kesinleşmiş yargı kararı TBMM'de okundu. Gergerlioğlu'nun vekilliği yargı kararının okunmasıyla resmen düşmüş oldu. "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan ceza alması nedeniyle vekillik görevini kaybeden Gergerlioğlu'na CHP sahip çıktı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, kararın hukuksuz olduğunu öne sürdü, TBMM'yi 'kasten yanlışa düşmek' ile itham etti.

GERGERLİOĞLU'NUN VEKİLLİĞİ DÜŞTÜ

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasını onamıştı.

Gergerlioğlu'nın vekilliği kararın TBMM'de okunması ile resmen düştü. HDP'nin sandalye sayısı 55'e gerilemiş oldu.

CHP ORTAĞINA SAHİP ÇIKTI

Terör örgütü PKK ile organik bağını koparamayan HDP ile CHP arasındaki ittifakın giderek sıkılaşması sonrası Gergerlioğlu'na ilk destek beklendiği üzere CHP'den geldi.

CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, Twitter hesabından tepki çeken ifadeler kullandı. Özel, kararı hukuksuz olarak nitelendirdi, TBMM'yi 'kasıtlı yanlış yapmak' ile suçladı.

"KARAR HUKUKSUZDUR"

Özel'in tepki çeken paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesi hukuksuzdur.

Yasama organının bu hukuksuzluğa bir kez daha alet edilmesi kabul edilemez. TBMM Başkanlığı Enis Berberoğlu kararında yaptığı hatayı kasten tekrarlamaktadır.

#GergerlioğluYalnızDeğildir

“BİZ BU OYUNU DAHA ÖNCE DE GÖRDÜK”

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç:

* HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi hukuksuzdur. Biz bu oyunu daha önce de gördük.

 

“BU HALK, GÜNÜ GELDİĞİNDE SİZİ TARTACAK”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu:

* AKP iktidarında sıradan bir gün: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hukuksuz bir şekilde cezalandırıldı. Anayasaya aykırı bir şekilde Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliği düşürüldü. Haksız tutuklanan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri mahkemede suçsuzluklarını anlatıyorlar. Bu halk, günü geldiğinde sizi tartacak!

“ELBET BİR GÜN DEMOKRASİNİN BAYRAMI GELİR”

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu:

* Milletin Vekilini haksız ve hukuksuz olarak düşürenler bir gün yaptıklarından çok utanacaklar… Bugün yaşadığımız distopyanın yas günlerinden biridir… Elbet bir gün barışın ve kardeşliğin düğününü yaparız… Elbet bir gün demokrasinin bayramı gelir…

Güncellenme Tarihi : 17.3.2021 22:08

İLGİLİ HABERLER