Yaşam
  • 30.8.2005 02:30

RESSAMLAR ARASINDA 'ATATÜRK POSTERLERİ' TARTIŞMASI!..

Ucuz maliyet için posterlerin amatörlere yaptırıldığını savunan ressamlar, bayramlarda asılan dev posterlerin öncelikle bir kurul tarafından denetlenmesini ve sadece onay alan posterlerin asılabilmesini istiyor.

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Türk bayrağıyla birlikte Atatürk posterleri de bazı binaları süslüyor. Ancak el yordamıyla çizilen Atatürk’ün kimi zaman yüz hatlarındaki orantısızlık, kimi zaman da posterdeki kişinin Atatürk’e benzememesi tepki çekiyor.

Ustalara göre, kötü ressamlar az para istediği için tercih ediliyor. Ancak sonuçta da ortaya kime benzediği belli olmayan Atatürk portreleri çıkıyor.

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve ressam Doç. Dr. Ahmet Atan, kötü posterlerin Atatürk’e ve Türk halkına hakaret olduğunu söyledi. Atan, Kültür Bakanlığı bünyesinde uzman bir kurulun oluşturulması ve yapılan resimlerin bu kurul onayından geçirilmesi gerektiğini söyledi. Ressam Yalçın Gökçebağ da kurumların ucuz resim yapan kötü ressamlara iş yaptırması nedeniyle bazı posterlerin Atatürk’e benzemediğini savundu. Ressam Selçuk Erdoğan da Atatürk posteri yapacakların sınava tabi tutulmasını istedi.


/Habib Güler - Zaman

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 11:14

İLGİLİ HABERLER