Medya
  • 12.3.2009 00:09

REUTERS: ARAPLAR TÜRKİYE SEVDALISI OLDU!..

İngiliz Reuters ajansı, "Gümüş" dizisinin "Nur" adıyla gösterildiği Arap dünyasında popüler olan Kıvanç Tatlıtuğ sayesinde, Arap ülkelerinden Türkiye'ye gelen turist sayısında artış olduğunu yazdı.

Ajans, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'a karşı çıkışının ardından Türkiye'nin Araplar için daha da popüler bir turizm destinasyonu haline geldiğini belirtti.

Kıvanç Tatlıtuğ ile röportaj yapan Reuters muhabiri Daren Butler, "Türk medyası tarafından Ortadoğu'nun Brad Pitt'i olarak adlandırılan Tatlıtuğ, ülkesinin türizm endüstrisine katkıda bulunuyor" diye yazdı.


Kıvanç Tatlıtuğ, Arap ülkelerine gittiğinde kendisine "inanılmaz bir ilgi gösterildiğini, insanların kendisini görünce çığlık atıp sevinçten ağlamaya başladığını" söyledi.

Reuters, Türk dizilerinin meydana getirdiği meraka bir de Başbakan Erdoğan'ın Davos çıkışının eklendiğini belirtti. Ajansın görüştüğü, turizm şirketi sahibi Serdar Ali Abet, geçen yıl Arap müşterilerinin sayısının yüzde 50 oranında arttığını, bu yıl ise Davos'ta yaşananların etkisiyle yüzde 100'lük bir artış beklediğini söyledi.

Reuters haberinde, Türkiye'nin AB'ye girmeye çalışan laik bir ülke olmasına rağmen Arap ülkeleriyle kültürel ve dini benzerlikler taşıdığını belirtti. Haberde, ABD Başkanı Barack Obama'nın ziyaret edeceği ilk Müslüman ülkenin Türkiye olacağı..

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 00:19

İLGİLİ HABERLER