Asayiş
  • 18.5.2013 01:03

Reyhanlı protestosunda arbede!..

Olaylarda üzerine yabancı bir cisim isabet eden polis memuru ve biber gazından etkilenen bir vatandaş hastanede tedavi altına alındı.
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamaları protesto etmek isteyen bir grup öğrenci, Porsuk Bulvarı Adalar mevkiinde topladı. Grup, AK Parti İl binasına yürümek isteyince polis izin vermedi. Yürüyüş sonrası öğrenciler İstiklal Mahallesi Hamamyolu Caddesi’nde polis barikatını aşmaya çalıştı. Yaklaşık 200 kişilik gruba polis, TOMA aracıyla tazyikli su sıkarak ve biber gazıyla müdahale etti. Bu sırada atılan cisimlerden etkilenen bir çevik kuvvet polisi yaralanırken, olay bölgesinden geçen Nermin Özden isimli vatandaş da biber gazından etkilendi. 112 Acil Servis ekipleri tarafından müdahale edilen kadın, Eskişehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Olaylar esnasında dershaneden dönmekte olan bazı ortaokul öğrencileri de polisin sıktığı gazdan etkilendi. Uzun süre olayların şokunu atlatamayan öğrenciler, olay yerinden koşarak ayrıldı. Çok sayıda vatandaş ve basın mensubu da tazyikli su ve biber gazından etkilendi.
Müdahalenin ardından olay yerinden ayrılan eylemciler, eyleme başlamak için toplandıkları Adalar mevkiine geri döndü. Burada bir süre slogan atan öğrenciler, daha sonra dağıldı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:14

İLGİLİ HABERLER