Gündem
  • 17.5.2013 11:13

Reyhanlı'da can kurtarırken canından oldu!

Bombalı saldırılarda ölenlerden gümrük görevlisi 28 yaşındaki Mehmet Ali Şanlıoğlu'nun, patlamada alev alan otomobildeki esnaf 35 yaşındaki Serkan Çevik'i kurtardıktan sonra hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Olay sırasında yanan otomobilden yaralı kurtulan Serkan Çevik, "Eğer, Mehmet Ali Şanlıoğlu yetişmeseydi, ben de ölmüş olacaktım. Beni kurtarıp hastaneye gönderdikten sonra, ikinci patlamada vefat etmiş" dedi. Kanlı saldırıda yaralananların hastanelerdeki tedavileri sürerken, taburcu olan esnaf Serkan Çevik de olay anını anlattı. Patlama sırasında kendi otomobiliyle bomba yüklü aracın yanından geçtiğini söyleyen Çevik, "Büyük bir gürültüyle bomba patladı. Otomobilim havaya fırlayıp, yere düştü. Ben aracımın içinde mahsur kalmıştım. Anlatılması, tarif edilmesi imkansız bir durumdu" diye konuştu.

Etrafa mermi gibi saçılan cam parçalarının, insanlara saplanmasına tanık olduğunu belirten Serkan Çevik, bu sırada içinde bulunduğu otomobilin de alev aldığını söyledi. Alevlerin arasında ölümü beklerken, Mehmet Ali Şanoğlu'nun yardıma koştuğunu vurgulayan Çevik, yaşadığı anı şöyle anlattı:

"Tam her şeyin bittiğini düşünürken, Mehmet Ali Şanlıoğlu geldi. Kapıları açamıyordum, parmaklarım kopmuş, yüzüm gözüm de kan içindeydi. Kırılmış camın arasından uzanıp beni dışarı çektiğini hatırlıyorum. Sonrasını hatırlamıyorum. Beni hastaneye göndermişler. Ondan sonra da ikinci patlamada yaralanan arkadaşımız vefat etmiş. Duyunca çok üzüldüm, eğer o olmasaydı, şimdi ben de hayatta olamayacaktım."

Alevlerin etkisiyle, tamamen demir yığını haline gelen otomobilin yanında yaşadıklarını anlatan ve o günden beri psikolojisinin bozulduğunu belirten Çevik, "Patlamada parmaklarım koptu, yerine diktiler. Sol kulağımda duyma kaybı var, ama şu anda bütün bunların hiçbir önemi yok. Keşke Mehmet Ali Şanlıoğlu hayatta olsaydı. Acılı ailesine baş sağlığı diliyorum" dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:15

İLGİLİ HABERLER