Gündem
  • 14.5.2013 13:07

Reyhanlı'da saldırının izleri siliniyor

Saldırıların etkisiyle sessizliğe bürünen Reyhanlı'nın caddelerinde, bugün ilçeye gönderilen yaklaşık 100 temizlik görevlisi sayesinde adeta temizlik günü seferberliği ilan edildi.

Çalışmalarına ilk patlamanın meydana geldiği Reyhanlı Belediyesi Hizmet Binası çevresinde başlayan temizlik görevlileri, yerlerden topladıkları atık ve enkaz parçalarını çevre ilçelerden gelen kamyonlara yüklüyor. Temizlik görevlileri, belediye binasındaki enkazları da boşaltıyor.

Atıkların, yükleme işlemlerinin ardından ilçe dışına çıkarılacağı, temizlik görevlilerinin ise Reyhanlı genelinde temizlik yapacağı öğrenildi. Patlama bölgelerinde yapılan temizlik işlemlerinin ardından caddeler yıkanarak, patlamanın izleri silinmeye çalışıyor.

İş yerleri hazırlanıyor

Vatandaşların kırılan ev ve iş yerlerinin camlarını ve kepenklerini onararak yaralarını sarmaya çalıştığı, ilçe genelindeki hasar tespit çalışmalarının da sürdüğü görüldü. TEDAŞ ekiplerinin tamamladığı çalışmalar sayesinde ilçe genelinde elektrik akımı sorunsuz şekilde sağlanıyor.

Bu arada olayın hemen ardından bazı mahallelerde de taziye çadırları kurulduğu gözlendi.

"Burada kalan Suriyeli vatandaşlardan şüphelenmiyoruz"

İkinci patlamanın meydana geldiği postane binası yakınlarında işletmesi bulunan Eyüp Laçin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, restoranda 7 kardeşiyle çalıştıklarını belirterek saldırıda iş yerlerinin hasar gördüğünü, olay karşısında üzgün olduklarını kaydetti.

Patlama sırasında bazı yakınlarını kaybettiğini dile getiren Laçin, şöyle konuştu:

"Yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. İnanıyoruz devletimiz arkamızda. İnşallah failleri bulacaklar, yüreğimize su serpecekler. Konuşurken zorluk çekiyorum, inanın dayanamıyorum. İnşallah en kısa sürede yaralarımızı sararız. Temennimiz inşallah buralarda böyle şeyler bir daha yaşamayız, alışkın değiliz. Çok zor. Burada kalan Suriyeli vatandaşlardan şüphelenmiyoruz. Bu başka insanların işi, buradaki insanlar masum. Memlekette hepimize faydası oldu. Buraya geldiler alışverişleriyle esnafımıza faydası oldu. Yani kardeşçe yaşıyorduk. Ama temennimiz sınır bölgesinin daha güvenli bir hale gelmesi. İnşallah bir daha bu acıları yaşamayız, Allah bir daha böyle şeyleri göstermesin."


"Yaralar sarılacak. En kısa sürede sıkıntılar sona erecek"
Patlamada hafif şekilde yaralanan ve iş yeri zarar gören esnaf Mustafa Laçin de patlama anını "Ne olduğunu anlamadık, bir anda camlar patladı" diyerek nitelendirdi.

Patlamada çok sayıda insanın öldüğünü ve yaralandığını anlatan Laçin, şunları kaydetti:

"Her şeye rağmen hayat devam ediyor. Allah sabır versin. Gönül, böyle bir şeyin yaşanmasını istemezdi. Sağ olsunlar bakanlıklardan zararlarımızın karşılanacağı bildirildi. Yaralar sarılacak. En kısa sürede sıkıntılar sona erecek. Çünkü hayat her şeye rağmen devam ediyor. Allah anne ve babalarımıza sabır versin."
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:20

İLGİLİ HABERLER