Gündem
  • 16.5.2013 14:52

Reyhanlı'daki patlama bir başlangıç'

CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, El Kaide, El Nusra ve Taliban militanlarının ülkeye doldurulduğunu iddia ederek, ''Maalesef sayıları nedir, ülkenin nerelerine yayılmıştır oları bilmiyoruz. Reyhanlı'daki patlama bir başlangıç. Türkiye'nin birçok yerinde bomba patlayacak, diye endişe ediyorum'' dedi.

 Reyhanlı olayların yaşandığı gün F-16 savaş uçağının düştüğüne dikkat çeken CHP'li Düzgün, ''Basına yansıyan bilgilerde pilotun uçaktan atladığını bildirdiği söyleniyor. Fakat pilot maalesef ölü bulundu. Şimdi prensip olarak biz şunu biliyoruz ki, F-16'lar tek başına uçmuyorlar, en az 2 uçakla uçuyorlar. Akdeniz'e düşen uçağımızın tek uçtuğu söylenmişti ama oradaki vatandaşlarımızın görgü tanıklıklarının söylediği şey, iki uçağın uçtuğuydu. Şimdi bu uçakta her ne hikmetse sebebini bilemiyoruz, Malatya ve Diyarbakır gibi o bölgeye çok yakın iki tane askeri havaalanımız varken Merzifon'dan uçuruluyor. Neden Merzifon'dan uçtu uçak. Yanında ikinci uçak var mıydı, ona refakat eden, onu da bilemiyoruz. Peki, 'Uçaktan atlıyorum' diyen pilot neden ölü bulundu, ölüm sebebi ne? Bunların hiç birisini bilmiyoruz. Hükümet bir an evvel bu konuyla ilgili en azından bu pilotun otopsi raporunu açıklamak zorunda. Paraşütü açılmadı mı veya atladı da başka birileri tarafından başına bir şey mi geldi ? Bunları bilmiyoruz maalesef hükümetten bunlarla ilgili hiçbir açıklama gelmedi'' dedi.

"PERŞEMBE'NİN GELİŞİ ÇARŞAMBA'DAN BELLİYDİ"

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan olaylar ile ilgili de konuşan CHP'li Düzgün, şöyle dedi:

''Ülkenin güneyinde nelerin yaşandığını defalarca söyledik. Dedik ki, 'Bu sınır kontrolden çıkıyor, baş edemezsiniz' Hükümeti uyardık. Ne oldu maalesef Reyhanlı'da ki patlama oldu. Elbette ki savaşın mağdurları olur. Bu insanların büyük bir kısmı gerçekten savaş mağdurudur ve Türkiye'ye geçmişlerdir. Bizim komşu ülkemiz aynı zamanda Müslüman Suriyeli mültecilere sahip çıkmamız son derece doğaldır. Ancak bugün o bölgedeki 400 bini aştığını söylenen kesin rakamlarını yine bilmediğimiz mültecinin yarısı, dünyanın en gaddar bilinen örgütlerin elamanları ile dolduruldu. El kaidesi, El Nusrası, Talibanı hepsi orada. Maalesef sayıları nedir ? Ülkenin nerelerine yayılmıştır ? Onları bilmiyoruz. Bu nedenle de bu konuda yanılmayı çok isterim ama çok ciddi endişe ediyorum. Daha Reyhanlı’daki patlama bir başlangıç. Türkiye’nin birçok yerinde bomba patlayacak, diye endişe ediyorum. Hükümeti bir kez daha uyarıyorum. Bir an evvel bu konuda önlem almasını istiyoruz”

Düzgün, böyle bir süreçte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'ye gitmesinin de doğru olmadığını söyledi.

 

DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:17

İLGİLİ HABERLER