Gündem
  • 27.1.2020 14:44

Rezalet! Deprem skandalı ortaya çıktı

Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası bölgede incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a giden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun imza attığı büyük bir skandal ortaya çıktı. İmamoğlu'nun İstanbul'da deprem için ayırılan bütçeyi yüzde 65 oranında aşağıya düşürdüğü ortaya çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte deprem sonrasın Elazığ'a gitti.

İmamoğlu, Sürsürü Mahallesi'nde bulunan ve depremin etkisiyle yıkılan Dilek Sitesi'nin enkazındaki arama-kurtarma çalışmalarını inceleyerek, vatandaşlarla görüştü.

Deprem bütçesini yüzde 65 azalttı

Elazığ depremine karşı duyarlı gözüken İmamoğlu'nun, İstanbul'da deprem için ayırılan bütçeyi yüzde 65 oranında aşağıya düşürdüğü ortaya çıktı.

"3 bin 933 riskli konut var"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu şu ifadeleri kullandı:

"Bütçeyi incelediniz mi arkadaşlar? En yüksek düşüş hangi birimde? Deprem... Yüzde 65... Bir taraftan kentin en yüksek riski diyeceksiniz, öbür taraftan yüzde 65 düşüreceksiniz. Belki sayın başkanın bilgisi yoktur. Ben sayın başkana bilgi vereyim. Şu an İBB'nin riskli ilan ettiği ve üzerinde sorumluluğu olan alan 3 bin 933 tane riskli konut var. Hemen yapması gerekir. Sadece bunun maliyeti 1 milyar. Sayın başkan diyor ki 5 yılda 100 bin konut yapacağım. Keşke yapsanız. Burada çıkar hiç çekinmeden teşekkür ederim. Bunun için bu sene sadece ayırmanız gereken kaynak 25 milyar. Ayırdığınız kaynak ne? 300 milyon."

Güncellenme Tarihi : 27.1.2020 14:54

İLGİLİ HABERLER