Asayiş
  • 4.5.2013 11:24

Rezidans cinayetinin katili yakalandı

Bursa’da rezidansta öldürülen iş adamının ardından aynı şekilde öldürülüp boş araziye atılan bir kişinin daha cesedi bulundu. Yalova'da yakalanan katil zanlısı kurbanların çocukluk arkadaşı ve ağır şizofren çıktı.

Bursa'da tamamen mafya yöntemiyle gerçekleştirilen iki infaz adeta polisiye filmleri andıran bir operasyonla aydınlatıldı. İlk infaz önceki gün yapıldı. Diyarbakır doğumlu olan işadamı Hayrettin Yanık evinde, başına yastık kapatılılıp kurşunlanarak öldürülmüş şekilde bulundu.

BİR CESETTE ARAZİDE BULUNDU

Bu olayı soruşturan polis bu infaz yerine yakın boş bir arazide yine silahla başından vurulmuş Ahmet murat Özakbulak  isimli Diyarbakır doğumlu iş adamının cesedini buldu. Bu iki cinayetin aynı kişi tarafından işlenmiş olabileceğini düşünen polis operasyonu bu yönde yürüttü. Düzenlenen operasyon sonucu iki kişinin katil zanlısı Yalova'da yakalandı.

ÇOCUKLUK ARKADAŞI VE ŞİZOFREN

Gözaltına alınan ve şizofren tedavisi gördüğü belirlenen cinayet zanlısının 36 yaşındaki Seyfettin K., olduğu öğrenildi.
  Zanlı Seyfettin K.'nın da Diyarbakırlı olduğu, öldürdüğü işadamlarıyla çocukluk arkadaşı olduğu belirtildi.
Seyfettin K.'nın verdiği ilk ifadesinde Bursa'da görüştüğü Hayrettin Yanık'ı 26 Nisan günü, Ankara'dan konuşmak için çağırdığı, diğer çocukluk arkadaşı Ahmet Murat Özakbulut'u ise 30 Nisan'da öldürüp Yalova'ya kaçtığını söylediği öğrenildi.

BEN YOKLUK İÇİNDEYKEN

Zanlı Seyfettin K., öldürdüğü işadamları için "Onların ikisi de çocukluk arkadaşım. Ben yokluk içerisinde gezerken onların paraya ihtiyacı yoktu. Bu yüzden onları cezalandırdım" dediği belirtildi.
Cinayette kullanılan tabancanın evde bulunduğu belirtilirken, zanlının ağır şizofreni tedavisi gördüğü kaydedildi.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:40

İLGİLİ HABERLER