Spor
  • 31.10.2017 00:07

Rıdvan Dilmen Aykut Kocaman'a sert çıktı

Rıdvan Dilmen’den Aykut Kocaman’a tepki: ‘Sen kendi maçlarına bakacaksın’

NTV Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin Kayserispor'la 3-3 berabere kaldığı maçın ardından açıklamalar yaptı.

Spor Toto Süper Lig 10. haftasında oynanan Fenerbahçe-Kayserispor maçının ardından NTV Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen açıklamalarda bulundu.

Kadıköy’de 3-3’lük beraberlikle sona eren maçın ardından Dilmen, şu yorumları yaptı:

“Fenerbahçe takımı bu kadar gol yer mi kendi sahasında? Acayip hücum yapan bir takım da değilsin. Fıkra gibi bir maç oldu. İlk 40 dakika izleyenlerin mutsuz olduğu sıkıldığı bir maçtı. Fenerbahçe’nin bir özelliği var çok güzel gol yiyor.”

‘BIYIK KIRMIZI GÖRMELİYDİ’

“Hasan Ali arkası dönük oyuncuyu formasından çekiyor. Ya maç bitmiş, arkası dönük oyuncu… Tekrarda gördüğümüz kadarıyla Biyik’in bir kırmızı kart bir de penaltısı var. Biyik geliyor, Janssen’in arkasında kasti bir şekilde basıyor. Göremeyebilir ama pozisyonu böyle değerlendirmek lazım. Tuhaf gollerin olduğu, tuhaf kararların verildiği tuhaf bir maç oldu.”

‘BİLİMİ TAMAMEN OYUN İÇİNE SOKMAMAK LAZIM’

‘Romanya’dan genelde Türkiye’ye gelen hocalar başarılı oluyor. Galatasaray maçından sonra ‘Düşme potasına mı girer?’ diyorduk. Türkiye Ligi’nde herhalde santrforu en az atan takım da Fenerbahçe’dir. Fenerbahçe’nin sahasında Kayserispor, tek kale maç yapıyor. Bu istatistikler pek de doğru değil yani.’

“Valbuena, Galatasaray maçında 11’e 10 oynanırken çıktı. Fenerbahçe, Giuliano diye bir oyuncu aldı. Maçın en çok koşan oyuncusu budur. Bir tane oyuncu bu kadar benzin harcayıp, boşa koşuyor. Fazla iş yapmıyor. Oynaması gereken forvet arkası gibi oynamadı. Bu istatistik yüzünden Giuliano kanat oynuyor. Bütün problem şu istatistikler. Bilimi tamamen oyun içine sokmamak lazım.”

‘NASIL ŞAMPİYON OLACAKSIN?’

“Mümkün olduğunca önde oynayan oyuncuyu diri tutmalısınız. O zaman da eline gelen fırsatı itersin. Trabzonspor’u kendi sahasında yenemedin; Başakşehir’i yenemedin o zaman nasıl şampiyonluktan söz edeceksin? Şenol Güneş, bu istatistiklere göre oynasa Talisca ve Quaresma oynamaz. Fenerbahçe’nin stoperleri tam saatli bomba gibi. Kimi, Umut’a pas atar, kimi derbi maçında atılır.”

‘GALATASARAY SENİ İLGİLENDİRMİYOR’

“Fenerbahçe, Beşiktaş; Beşiktaş da Fenerbahçe gibi oldu. Fenerbahçe’nin hayal ettiği kanatların gümbür gümbür oyunu Beşiktaş’a geçti. Çok koşmak, çok pozisyona girmek anlamına gelmiyor. Bu (Giuliano) Zenit ya da Brezilya’da bu kadar koşmuyordur. Fenerbahçe artık treni kaçırmak üzere. Galatasaray’ın sert maçlarının skoru seni ilgilendirmiyor. Sen kendi maçlarına bakacaksın.”

Güncellenme Tarihi : 31.10.2017 00:12

İLGİLİ HABERLER