Spor
  • 28.10.2005 00:09

RIDVAN DİLMEN : TÜRKİYE'DE SPOR KULÜPLERİ BİRŞEYLER KAÇIRIYOR

Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu öğrencileri tarafından düzenlenen "2006 Almanya'ya doğru Türk futbolunun bugünü ve yarını" konulu panele, eski futbolcular Rıdvan Dilmen ve Saffet Sancaklı ile Dr. Cem Çetin konuşmacı olarak katıldı.


Grand Yükseliş Oteli'nde gerçekleşen paneli Rıza Erdal yönetirken, öğrenciler de panele yoğun ilgi gösterdi.

Türk futbolunun sorunsuz tek kulübü olduğunu söyleyen Rıdvan Dilmen, "Uluslararası Futbol Mahkemesinde dosyası olmayan tek kulüp Gençlerbirliği. Bunun dışındaki tüm kulüplerin birer ikişer dosyaları var. Türkiye'de kulüpler ödedikleri ücretleri vergiden kaçırdığı için gerçek transfer rakamları sözleşmelere yansımıyor. Türkiye'de herkes bir şeyler kaçırmaya çalışıyor" dedi. Dilmen, kulüpler arasındaki farkın giderek arttığını da ifade ederek, "Beşiktaş Tv 5 milyon dolara Doğan Grubu'na satıldı. Oysa Fenerbahçe Tv'nin sadece reklam yayınına 8 milyon dolar önerilmesine rağmen Fenerbahçe bunu reddetti.

Beşiktaş Carew'i 7 milyon euroya satarken, Fenerbahçe 10 milyon paunda oyuncusunu satmadı. Kulüpler kurumsallaşmadıkça aradaki fark daha da artacak. Galatasaray UEFA kupasını alabilmek için 40 milyon dolara yakın harcama yaptı. Ancak şu anda o harcamalar nedeniyle kötü durumda. Fenerbahçe'de ise kurumsallaşma olduğu için böylesi sorunlar yaşanmadı" diye konuştu.


Saffet Sancaklı ise, kulüplerin bu şartlar ile UEFA normlarına uymadığını söyleyerek, "Türkiye'de 1. lig ve 2. Lig takımlarının yüzde 95'e yakını dernek statüsünde. Başkanlar 2 yıl için göreve geliyor. 2 yıl için göreve gelen adam 10 yıllık yatırım yapar mı? Fenerbahçe dışında buna bir örnek yok. Oysa Avrupa'da kulüpler şirket statüsünde. Parayı veren kulübü alıp satıyor. Önemli gelirlere ulaşıyor" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:47

İLGİLİ HABERLER