Spor
  • 20.9.2014 23:40

Rıdvan Dilmen'den Galatasaraylılara çağrı

Yorumcu Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın Balıkesirspor'a 2-0 yenilgisini yorumladı.Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu 3.haftasında Galatasaray, Balıkesirspor’a deplasmanda 2-0 mağlup oldu. Sevilen yorumcu Rıdvan Dilmen, bu mücadeleyi değerlendirdi.

İşte Rıdvan Dilmen’in açıklamaları

Devre arasında oyuncu ve sistem değiştirir sanmıştık ancak bunu yapmadı. Öncelikle Balıkesirspor’u kutlamak lazım. Amatör Lig’den kısa bir sürede Süper Lig’e gelmesi araştırılması gereken bir konu. Takdir edilesi…

Yıllar önce Hacettepe, Fenerbahçe’yi yenince “Aman dikkat!” demiştim. Balıkesirspor’a da “Aman dikkat” diyorum. Bu kandırmasın.Büyük bir takım olsa da kötü oynayan, psikolojik,fiziksel ve taktiksel eksiği olan bir takıma karşı galip geldiniz. Balıkesir’in kümede kalmaya bakmaları gerekiyor. Gökhan Ünal, Sercan Yıldırım ve Alanzinho üçgenini düzgün şekilde kurmaları gerekiyor.

ONA GÖRE TAKTİK…

İsmail hoca Anderlecht ve Eskişehirspor maçlarını izleyip “Bize de böyle oynayacaklar heralde. Sistem değişmez…” demiştir. Çünkü ona göre taktik uyguladı.

SEN GALATASARAY’SIN…

Şampiyonluğa oynayan bir takımın sol ayaklı futbolcusu olması gerekiyor. Bayern Münih’te, Real Madrid’de, Barcelona’da, Manchester City’de solak oyuncular var. Galatasaray’da sol bek oynayan Tarık sağ ayaklı. Sol orta saha oynayan Dzemaili sağ ayaklı… Sol taraftan bindiren oyuncu sol ayağı ile orta açarsa rakip oyuncuyu savunmaya yerleşmeden yakalayabilirsin. Sağ ayağına çekince zaman kaybı oluyor ve rakip yerleşiyor. Elinizde 4 tane solak var. Birisi evde, (Olcan) diğerleri ise kulübede… Biraz sonra basın toplantısında Prandelli “İki şanssız gol yedik. Şanssızdık aradığımız golü bulamadık” diyecek. Sen Galatasaray’sın bulacaksın golü.

COŞKU PROBLEMİ…

Defans yapan takıma karşı ilk yarıda 5 ofsayta düşen bir forvetiniz var. Ayrıca fazlasıyla faul yapıyor. İstatistiklere bakın Semih ve Chedjou’dan fazla faul yapıyor. 6-7 kez ofsayta düşen ve 6-7 faul yapan golcülerin varsa coşku problemin var demektir.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:40

İLGİLİ HABERLER