Spor
  • 4.7.2009 01:05

RİJKAARD : BEN ÖMRÜMDE LİNCOLN GİBİ FUTBOLCU GÖRMEDİM

Ülkesinden hala dönmeyen Brezilyalı yıldızın biletini kesen G.Saray Başkanı Polat, “Bundan sonra tesislerde antrenman bile yapamaz” dedi.

GALATASARAY, tatil için gittiği ülkesinden izinsiz olarak dönmeyen Cassio Lincoln’ün nihayet ipini çekti. Teknik direktör Frank Rijkaard, basın toplantısında “İyi bir futbolcu ancak niye burada olmadığını bilmiyorum” derken, yöneticilere ise, “Ben böyle futbolcu görmedim. 10 gün geçti hala yok. Planlarımı Lincoln’süz bir takım üzerine yapacağım” diye konuşunca başkan Adnan Polat da son noktayı koydu.

Dün akşam Show TV Ana Haber Bülteni’ne bağlanarak, Ali Kırca’nın sorularını yanıtlayan Polat, “Bizim için Lincoln bitmiştir. Bundan sonra dönse bile Galatasaray forması giyemeyecek. Tesislerde antrenman bile yapamayacak” cümlelerini kullandı.

Hiç dönmeyebilir

Oyuncusu hakkında oldukça sert konuşan G.Saray Başkanı’nın, Futbol AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin ile de görüşerek, 10 Temmuz’da UEFA Avrupa Ligi için bildirilecek kadroda Lincoln’e kesinlikle yer verilmemesini istediği öğrenildi. Brezilyalı oyuncunun, İstanbul’dan çok sayıda bavulla ayrılması, evini büyük ölçüde boşaltması ve Türkiye’de kullandığı jipini de gümrüğe bırakması ‘dönmeyecek’ iddialarını güçlendirmişti. (hürriyet)

LİNCOLN İYİ SİR FUTBOLCU KAMPA NEDEN KATILMADIĞINI BİLMİYORUM

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Galatasaray'ın kamp yaptığı Bilderberg Otel'de bir basın toplantısı düzenledi.


Hazırlık kampı ile ilgili olarak ilk izlenimlerini aktaran Galatasaray'ın Hollandalı teknik direktörü Frank Rijkaard, "22 Haziran'da toplandık. Genç futbolcular ve milli takım grubu olarak takımı ikiye böldük. Carlos Cuadrat milli takım, Alberto Roca ise diğer grup ile çalışıyor. Lig çok uzun maraton olduğu için milli takım futbolcularının olmadığı zamanlarda da oynamaya alışmamız lazım. Beni en çok mutlu eden genç futbolcuların performansı. Her geçen gün daha iyiye gidiyorlar. Takım olarak da çok iyi çalışıyoruz. Milli takım grubu ile birleştiğimizde, çok daha iyi olacağız" dedi.


Rijkaard takımın sistemi ilgili olarak ise, "İlk hazırlık maçında 4-3-3 sistemi ile oynadık. Bu Barcelona'da da aynıydı. Şu anda kafamızdaki bu. Ama her maç bu şekilde olacak diye bir kural yok. Bunun haricinde sistemi belirleyen futbolculardır. Milli takım futbolcuları da aramıza dönünce daha net sonuçlara ulaşacağız. Ya bu şekilde devam edeceğiz, ya da değiştireceğiz. Fakat şu anda kafamızdaki sistem 4-3-3" diye konuştu.


Rijkaard, Galatasaray'ın Lyon'dan transfer ettiği Fildişi Sahilli yıldızı Abdul Kader Keita ile ilgili olarak ise, "Şu an için çok iyi bir kadro var elimizde. Yönetimle iletişim içindeyiz. Bu transferden önce yardımcılarımız ve yönetimle konuştuk. Bilgim dahilinde gelişti. Çok iyi bir oyuncu. Yeni transferlere gelince, tabii ki yapılabilir. Yönetimle beraber yürüteceğimiz bir konu. Ama şu anki kadromuzun da kondisyonlarını en üst seviyede tutarsak bize yetecektir" diye konuştu.
Frank Rijkaard hangi bölgelere transfer istiyorsunuz şeklinde gelen bir soruyu ise, "Tabii bu birazda takımın içinde kalması gereken bir bilgi. Devamlı yönetimle kontak halindeyiz ve açıklarımızı belirleyerek ilerliyoruz" şeklinde cevap verdi.

Brezilyalı oyuncu Lincoln'ün kampa katılmaması ile ilgili olarak da konuşan Rijkaard, "Lincoln ile herhangi bir konuşmam olmadı. Kendisi aramızda değil. Çok iyi bir futbolcu. Doğrusunu söylemem gerekirse niye katılmadığını bilmiyorum" dedi.


'Teknik kadroya yerli bir antrenör dahil etmeyi düşünüyor musunuz?' şeklinde gelen soruya ise Rijkaard, "Şu anda öyle bir düşünce yok. İyi bir tercüman ve teknik grubumuz var. Deplasman maçlarına giden hocalarımız da kulübümüz bünyesinde var. O yüzden şu an öyle bir düşüncemiz yok" sözleriyle yanıt verdi.


Takım kadrosunda azaltmaya gideceklerini de belirten Rijkaard, genç oyunculardan bazılarının takım kadrosunda kalacaklarını söyledi. Rijkaard şöyle devam etti: "Lig uzun bir maraton, gençler çok iyi çalışıyorlar. Milli takım futbolcuları da aramıza katılacak. Performansından çok memnum olduğum genç oyuncular var. Bunlardan bazıları aramızda kalacak."


Rijkaard ellerinde çok kaliteli bir kadronun olduğunu ifade ederek, "Şu anki kadroya baktığımız zaman ben bu kalitenin takımımızda olduğunu biliyorum. Elimizdeki futbolcuların teknik ve fiziki kapasitelerini arttırırsak, aramıza katılacak bir iki futbolcuyla çok iyi yerlere geleceğiz" dedi.


Galatasaray'ı daha önceki kulüpleri Milan ve Barcelona ile karşılaştırmanın doğru olmayacağını söyleyen Hollandalı teknik adam, "Ama ortak noktaları iyi bir futbol atmosferine sahip olmaları. Benden beklentilerin çok yüksek olduğunu biliyorum. Ben de beklentileri karşılamak için elimden geleni yapacağım" dedi.


Takımın ne zaman hazır olacağı yönünde gelen bir soruya Frank Rijkaard, "Tam bir zaman vermek doğru olmaz. Her geçen maçta daha iyi şeyler yapacağımızı düşünüyorum. İstediğimiz mantaliteye futbolcularımın erişeceğini düşünüyorum" şeklinde yanıt verdi.


Frank Rijkaard, Johan Neeskens ilgili olarak sorulan bir soruyu ise, "Teknik direktör ve yardımcı antrenör ilişkisinden önce ilk olarak biz arkadaşız. Daha önce Hollanda milli takımında da aynı şekilde çalıştık. Kendisi çok çalışkan ve dürüst bir insan. Bu tip alışkanlıkları takıma da yansıttığımız zaman çok iyi bir birliktelik oluyor" diye cevap verdi.


Frank Rijkaard, Tobol maçı ile ilgili olarak ise, "Bir avantajları var. Rakibimizin ligi devam ediyor. Ama onun haricinde hocalarımızı gönderdik, maçlarını izlemeleri için. Onları tanımıyoruz diye bir şey yok. Bizde gerekli bilgiler ve maç CD'leri var" dedi.


Rijkaard Galatasaray'ın daha önce ulaştığı başarılarını bildiğini, bundan sonra yeni başarılara ulaşmak için çalışacaklarını söyledi.


Frank Rijkaard takımdaki yoğun çalışma ile ilgili olaraksa, "Yoğun bir dönem geçiriyoruz ama abartmamak lazım. Barcelona'da da ayrı dönemi geçirdik. Günde iki antrenman yapıyoruz. Antrenmanın içine topu da katıyoruz. Çalışmamız lazım lig uzun bir maraton. Bütün takımların da böyle çalıştığını düşünüyorum" dedi.

Arda ile Messi kıyaslamasının doğru olmayacağını belirten Frank Rijkaard, "Her futbolcunun farklı özellikleri vardır. Messi ile Arda'yı kıyaslamak doğrun olmaz. Arda çok kaliteli, çok yetenekli futbolcu ama kıyaslamak doğru olmaz" diyerek sözlerini tamamladı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:29

İLGİLİ HABERLER