Spor
  • 29.7.2009 01:43

RİJKAARD İKİ FUTBOLCU İÇİN BÜTÜN TAKIMI UYARDI

Galatasaray’ın Hollandalı hocası, İsrail ekibiyle yarın oynanacak UEFA Avrupa Ligi 3. eleme maçı öncesi 21 yaşındaki iki orta saha virtiözüne özel önlem alacak. Hücumda da bütün planlarını Milan Baros üzerine kuracak.


İSRAİL’in Maccabi Netanya takımıyla yarın akşam deplasmanda UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu ilk maçına çıkacak olan Galatasaray’da Teknik Direktör Frank Rijkaard, rakiplerinin orta sahasından çekinirken, kozunu da Baros olarak belirledi. Üç gündür İsrail ekibinin oynadığı karşılaşmaların kasetlerini izleyen ve kulübün maç analiz uzmanı olan Tolga Demirtaş ile görüş alışverişinde bulunan Hollandalı çalıştırıcı, bütün planlarını rakip takımın etkili silahları Almog Cohen ve Snir Gueta’yı durdurma üzerine kurdu.

Bu ikiliye dikkat

Maccabi Netanya’nın saha içindeki hücum organizasyonunu sağlayan ikiliye ciddi önlem almaları gerektiğini vurgulayan Rijkaard, idmanlarda özel olarak ilgilendiği Ayhan, Barış ve Mustafa Sarp’a, her antrenman sonrası bu oyuncuların özelliklerini anlattı. 21 yaşında olan Cohen ve Gueta’nın savaşan bir yapıya sahip olduklarını dile getiren tecrübeli hoca, “Orta sahada bütün toplar bunlarda toplanıyor. Devamlı hücumu düşünen ve şut atmayı çok seven bir yapıya sahipler. Netanya’yı ayakta tutan futbolcular bunlar” diyerek oyuncularını uyardı.

Vurucu güç Baros

Rijkaard savunma yönünde bu planları kurarken, hücum organizasyonunda da hesaplarını Milan Baros ile yapmaya başladı. Yarınki maç için adeta idmanlarda üzerine titrediği Çek golcüden çok şeyler bekleyen Hollandalı teknik adam, Herry Kewell’ı da ilk 11’de sahaya sürmeye hazırlanıyor. Genç Yaser ise İsrail deplasmanında yedek kulübesine çekilecek.

Dünkü basına kapalı idmanda sakatlığı geçen Aydın Yılmaz’ın antrenmanın tümünde takımla birlikte çalıştığı, Serdar Eylik’in takım antrenmanına sağlık ekibinin kontrolünde katıldığı bildirildi. Sakatlıkları süren Mehmet Topal ve Volkan Yaman ise sahada arkadaşlarından ayrı olarak çalıştırıldı. Bu sabah özel uçakla Tel Aviv’e gidecek olan sarı kırmızılılar, hazırlıklarını burada yapacağı antrenmanla tamamlayacak. Rijkaard 19.30’daki çalışma öncesi basın toplantısı düzenleyecek.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:02

İLGİLİ HABERLER