Spor
  • 13.7.2009 01:37

RİJKAARD'IN YARDIMCISI EN ÇOK HANGİ KANAT OYUNCUSUNU BEĞENDİ

Kampın son gününde oyuncularıyla bir toplantı yapan Hollandalı teknik adam, “Degajla oyuna sokulan topların çoğu rakibe gidiyor. Bu riski göze alamayız. İki bek de sadece savunmayı düşünmeyecek” dedi.


FRANK Rijkaard, G.Saray oyun anlayışını kökünden değiştirmeye kararlı. Önümüzdeki sezon 4-3-3 sistemiyle ofansif bir oyun anlayışının yanı sıra topun kendilerinde daha fazla kalmasını hedefleyen Hollandalı teknik adam, Almanya kampında kalecilere degaj yasağı getirirken, bekleri de sürekli hücumu düşünmeleri konusunda uyardı.
Hollanda’da başlayıp Almanya’da biten kampın son gününde yardımcısı Neeskens’i de yanına alarak oyuncularıyla bir toplantı yapan Frank Rijkaard, G.Saray takımı ile çalışmaktan gurur duyduğunu ifade ederken, kalecilere degajı, iki beke de yalnızca savunma yapmayı yasakladı.

Stoperlere özel program

“Hücumu daha fazla düşüneceğiz. Bu yüzden top bizde kalmalı. Onun kıymetini bilelim” diyen Hollandalı teknik adam, bundan sonra kalecilerin topu oyuna degajla sokmalarını yasaklarken, savunma oyuncularına pas vererek oyunu başlatmalarını istedi. Sarı kırmızılı takımın stoperleri Servet Çetin, Gökhan Zan, Emre Aşık ve Emre Güngör’ün daha isabetli ve olumlu top kullanmaları için özel çalışmaya tabi tutacağını belirten Rijkaard, “Degajla oyuna sokulan topların rakibe geçme olasılığı yüksek. Bu riski göze alamayız” dediği öğrenildi.

Bekler hücumu düşünecek

Hollandalı teknik adamın ikinci emri ise hücum planına yönelik... Yeni sistemde oyuncuların tamamına büyük iş düştüğünün altını çizen Rijkaard, sağ ve sol beklerin sürekli hücumu düşünmelerini istedi. Genç çalıştırıcı, “Hücuma çıkmayan kanat oyuncusu istemiyorum. Savunmada görev yapan bekler de kanatlardan hücuma destek vermeli” dedi.
Rijkaard’ın sağ kolu Neeskens’in bu konuda özellikle genç sol bek Alparslan Erdem’i çok beğendiği ve gurbetçi futbolcu için, “Bu kurala en iyi uyan futbolcu Alparslan” yorumunu yaptı.

Rüştü: Bize de yaptırmıştı

2003-04 sezonunda Frank Rijkaard’ın çalıştırdığı Barcelona’nın kalesini koruyan Rüştü Reçber, Hollandalı teknik adamın oyun sistemini bildiğini söyledi. Beşiktaş’ın tecrübeli file bekçisi, “Rijkaard, Barcelona’da da kalecilerin topu oyuna degajla sokmalarını istemezdi. Orada bu işi stoperler yapardı. Sağ ve sol bekler kanat akınlarına çıkarlardı. Aynı uygulamayı G.Saray’da da uygulamasına şaşırmadım” dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:17

İLGİLİ HABERLER