Spor
  • 23.8.2009 03:53

RİKAARD'DAN KİŞİYE ÖZEL İDMAN...

GALATASARAY’da sahaya indiği ilk günden beri olumlu işler sergileyen ve takımın çehresini kısa sürede değiştiren Frank Rijkaard, Florya’da kişiye özel idmanlara hız verdi. Kariyeri boyunca yıldızlarla çalışmaya alışkın olan Hollandalı teknik adam, sarı kırmızılıların flaş transferi Elano’ya yeni görevini verirken, kaptan Arda’nın hünerlerinden de farklı yararlanmayı planlıyor. Brezilya Milli Takımı’nda duran topların sahibi konumundaki sambacı, bundan böyle Galatasaray’da da frikiklerin patronu olacak. Kaleyi gören yerlerdeki duran topların başına Elano geçecek, daha öne bu göreve soyunan Arda ise kornerleri kullanacak. Rijkaard ve yardımcısı Neeskens’in izniyle takımdan ayrı olarak duran top çalışması yapan Elano, idmanlarda adeta kaleyi dövüyor. Bugüne kadar oynanan resmi maçlarda 9 asist ve iki golü bulunan Arda ise Brezilyalı’nın en büyük rakibi.
Duran topların sonuca gitmede büyük bir silah olduğunu futbolcularına her fırsatta aşılayan Rijkaard, Arda’nın kornerlerinde de özellikle kafa toplarında üstün olan oyuncularının üzerinde duruyor. Gökhan Zan ve Servet’in kornerlerde rakip ceza alanında mutlaka bulunmasını isteyen tecrübeli çalıştırıcı, bu ikiliyi ayrıca topu oyuna sokma konusunda da eğitiyor. İsabetli pas çalışması yapan Gökhan Zan ve Servet de Rijkaard’ın özel derslerinden faydalanıyor.
Florya’yı adeta futbol okuluna çeviren Rijkaard, uzaktan vuruşlar yapabilen ama isabet konusunda başarısız olan Sabri’nin de eksiklerini kapatmak için yoğun çaba harcıyor. Milli oyuncu da takım idmanlarının ardından tek başına şut çalışması gerçekleştiriyor.

(hürriyet)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:35

İLGİLİ HABERLER