Gündem
  • 15.5.2022 13:17

Rize-Artvin Havalimanı uzaydan böyle görüntülendi

GÖKTÜRK-1 gözünden Rize-Artvin Havalimanı! Uzaydan böyle görüntülendi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de katılımıyla bugün Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışı gerçekleşti. Dünyada sadece 5 örneği bulunan dev projeden heyecanlandıran görüntüler geldi. Milli Savunma Bakanlığı, GÖKTÜRK-1 uydusunun uzaydan çektiği Rize-Artvin Havalimanı'nın görüntülerini paylaştı.

Son dakika... Dünyada sadece 5 örneği bulunan deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen Rize-Artvin Havalimanı bugün hizmete açıldı. Dev projenin açılışına Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı.

UZAYDAN ÇEKİLEN KARELERİ GELDİ!

Rize- Artvin Havalimanı'nın uzaydan görüntüleri de ortaya çıktı. Heyecanlandıran kareler Milli Savunma Bakanlığı tarafından paylaşıldı. Göktürk-1'in çektiği görüntüler tam anlamıyla hayran bıraktı.

Keşif Uydu Komutanlığımızın kontrolündeki Göktürk-1 uydumuz ile görüntülediğimiz yeni havalimanı, başta yöre halkımız olmak üzere ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.

TÜRKİYE DEV BİR PROJEYE DAHA KAVUŞTU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca Rize'nin Pazar ilçesi Yeşilköy mevkisinde 3 milyon metrekarelik alanda deniz doldurularak yapılan, Türkiye'nin 2'nci, dünyanın ise 5'inci deniz üzerindeki havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı için açılış töreni düzenlendi. Tören öncesi Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi Türk Yıldızları, gösteri uçuşu gerçekleştirdi. Tören ve gösteri uçuşu, alandan ve tepelerdeki çay bahçelerinden izlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı taşıyan uçak, havalimanına saat 13.20'de iniş gerçekleştirdi. Erdoğan'ın ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i taşıyan uçak da saat 13.45'te alana indi. Erdoğan ve Aliyev'i taşıyan uçaklar, alanda su takı ile karşılandı. Erdoğan ve Aliyev'in yanı sıra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ile çok sayıda davetli katıldı. Törende Erdoğan ve Aliyev, el ele vererek halkı selamladı.

ALİYEV: TÜRKİYE GÜNDEN GÜNE GÜÇLENİYOR



Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, kürsüye çıktığında kendisini selamlayan Türk vatandaşlarını görünce gülümseyerek sözlerine başladı. Aliyev, "Aziz ve değerli kardeşim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aziz Türk milleti. Yeniden kardeş Türkiye topraklarında olmaktan çok memnunum. Bütün Türk kardeşlerimi selamlıyorum. Azerbaycan'dan selamlar getirdim. Beni bu güzel havalimanı açılışına davet ettiği için Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Kardeş Türkiye günden güne güçleniyor ve gelişiyor. Bütün bunun temelinde yapılan siyaset ve aziz kardeşim Erdoğan'ın büyük emeği vardır. Türkiye bugün dünya çapında büyük bir güç merkezidir ve söz sahibidir. Aynı zamanda ülke içinde de büyük projelere imza atmaya kadirdir" dedi.

ERDOĞAN: GURUR VERİCİ ESER OLDU

Törende hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4.4 milyar lira maliyetli havalimanının teknik özelliklerini anlatarak, 20 yılda kentte 25 milyarlık yatırımların kazandırıldığını belirtti. Havalimanının sıradan bir havalimanı olmadığını kaydeden Erdoğan, "Dünyada deniz dolgusu olan 5 havalimanı bulunuyor. Rize-Artvin'le birlikte 2'si ülkemizdedir. Böylece ülkemizdeki toplam havalimanı sayısını 26'dan 57'ye çıkardık. Sıfırdan yapmışçasına yenilediğimiz havalimanları da var. Yaklaşık 5 yılda 4.4 milyar liralık yatırımla tamamlanan Rize- Artvin Havalimanı 3 bin metrelik pisti, yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli terminaliyle gurur verici eser oldu. Şu anda uçaklarımız boş gidip geliyor. Rizeli hemşehrilerimize sesleniyorum. Bu uçaklar boş gidip gelirse bu ne tabi Rizeli, Artvinliye yakışır. Bu uçaklar dolmalı ki gidiş gelişler çok farklı şekilde devam etsin" dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2022 13:22

İLGİLİ HABERLER