Ekonomi
  • 23.8.2018 00:18

Rize simidi tescillendi

Rize Belediyesi'nin girişimleriyle Türk Patent ve Marka Kurumu'nca tescillenen "Rize simidi"ne coğrafi işaret belgesi alındı.

Rize'nin ismiyle özdeşleşen "Rize simidi", Rize Belediyesi'nin girişimleriyle Türk Patent ve Marka Kurumu'nca tescillenerek coğrafi işaret belgesini aldı.

Rize Belediyesi, kentin sembol lezzetlerinden olan Rize simidinin tescillenmesi için Eylül 2017'de Türk Patent ve Marka Kurumu'na coğrafi işaret için başvuru yaptı.

Sürecin tamamlanmasının ardından "Rize simidi" tescillenerek coğrafi işaret belgesini aldı.


"ETKİNLİKLERDE SİMİDİMİZ BAŞ ROLÜ ALMAKTADIR"

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Rize'nin kültürel anlamda değerlerini ön plana çıkarmak için birtakım çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Çalışmalar kapsamında kentin mutfağına ait geleneksel yiyeceklerden olan Rize simidinin tesciline yönelik girişimlerde bulunduklarını belirtti.

Kasap, Rize simidini önemsediklerine dikkati çekerek, Eylül 2017'de Türk Patent ve Marka Kurumuna yaptıkları coğrafi işaret başvurusunun 1 Ağustos 2018 itibarıyla onaylandığını aktardı.

Tescilin, Rize simidinin Rize'ye ait olması bakımından önem taşıdığını vurgulayan Kasap, "Rize simidi bir markadır. Artık markası tescillenmiş Rize simidimiz var" dedi.

Güncellenme Tarihi : 23.8.2018 00:20

İLGİLİ HABERLER