Spor
  • 30.9.2018 20:15

Rize'de Fenerbahçe faciası

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Çaykur Rizespor deplasmanından 3-0'lık mağlubiyetle ayrıldı. Bu sezona kötü başlayan sarı-lacivertliler, ligde 7. haftadaki 4. mağlubiyetini aldı ve 7 puanda kaldı. Çaykur Rizespor ise bu sezonki ilk galibiyetini elde etti.

Lige kötü başlayan Fenerbahçe, Okan Buruk yönetimindeki ilk maçına çıkanÇaykur Rizespor'a deplasmanda 3-0 mağlup oldu. Sarı-lacivertliler bu sezon ligdeki 4. mağlubiyetini aldı.

Cocu, Beşiktaş derbisinde sahaya sürdüğü 11'le Rizespor karşısına çıktı.

Fenerbahçe, 12. dakikada gole yaklaştı: Sol kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Hasan Ali Kaldırım ceza sahası içine ortasını yaptı. Arka direkte Andre Ayew bu topu kontrol ederek pasını verdi. Bu pasla buluşan Yassine Benzia ceza sahası yayı içinden kaleye şutunu çekti ancak bu top savunma oyuncularından geri döndü.

Maçta dakikalar 30'a geldiğinde ev sahibi ekip 1-0 öne geçti: Sol kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Mehmet Uslu ceza sahası içine ortasını yaptı. Arka direkte bu topa hareketlenen Vedat Muriqi altıpas içinden kafa vuruşunu yaptı ve topu ağlarla buluşturdu. Çaykur Rizespor, Vedat Muriqi'nin golüyle 1-0 öne geçti.

KISA SÜREDE 2. GOL GELDİ!

Çaykur Rizespor, ilk golden 5 dakika sonra farkı 2'ye çıkardı: Hızlı gelişen atakta topla ilerleyen Braian Samudio orta alanın solundan uzun pasını Aminu Umar'a gönderdi. Ceza sahası dışı sağ çaprazdan kalecinin açıldığını gören Aminu Umar aşırtma vuruşunu yaptı skoru 2-0'a taşıdı.

İLK YARININ SONLARINDA FARK 3'E ÇIKTI

Mücadelenin 41. dakikasında Rizespor, 3-0 öne geçti: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Fernando Boldrin ceza sahası içine ortasını yaptı. Arka direkte bu topa hareketlenen Braian Samudio kafa vuruşunu yaptı ve topu ağlarla buluşturdu.

2010'DAN BU YANA İLK KEZ!

Maçın ilk yarısında başka gol olmadı ve Fenerbahçe, 2010 yılından bu yana ilk kez bir maçın ilk 45 dakikasında kalesinde 3 gol görerek soyunma odasına gitti.

İKİNCİ YARI BAŞINDA DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör Phillip Cocu ilk oyuncu değişikliğini, ikinci yarının başında yaptı. Fenerbahçe'de Aatif Chahechouhe yerini Michael Frey'e bıraktı.

Fenerbahçe, 68. dakikada gole yaklaştı: Ceza sahası dışı sol çaprazdan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Yassine Benzia yerden kaleye şutunu çekti ancak bu top yan ağlarda kaldı.

Sarı-lacivertlilerde ikinci oyuncu değişikliği 71. dakikada geldi: Şener Özbayraklı oyundan alınırken yerine Barış Alıcı dahil oldu.

RİZESPOR GOLE YAKLAŞTI

Rizespor, 73. dakikada gole yaklaştı: Hızlı gelişen atakta topla buluşan Aminu Umar sağ kanattan ceza sahası içine topla girdi. Altıpasın hemen sağından kaleye şutunu çekti ancak bu top kornere gitti.

75. dakikada sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Mehmet Topal ceza sahası içine ortasını yaptı, bu ortaya hareketlenen Islam Slimani'nin yaptığı kafa vuruşunda top dışarı çıktı.

Fenerbahçe'de üçüncü oyuncu değişikliği 80. dakikada geldi: Yassine Benzia yerini Elif Elmas'a bıraktı.

Sarı-lacivertliler 82. dakikada gole yaklaştı: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Hasan Ali Kaldırım ceza sahası içine ortasını yaptı. Ön direkte bu topa hareketlenen Michael Frey vuruşuunu yaptı ancak bu top kaleci Gökhan Akkan'ın kontrolünde kaldı.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Çaykur Rizespor, mücadeleden 3-0'lık üstünlükle ayrıldı. Fenerbahçe bu sonuçla ligdeki 4. mağlubiyetini aldı. Cocu yönetimindeki sarı-lacivertliler 7 hafta sonunda 7 puanda kaldı.

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor ile oynadıkları maça Beşiktaş derbi maçının ilk 11'yle başladı.

Çaykur Didi Stadı'nda oynanan karşılaşmada Cocu, 6. haftada Kadıköy'de oynanan Beşiktaş maçındaki 11'ini korudu.

Hollandalı teknik adam, kalede Harun Tekin'le başladı. Fenerbahçe'nin savunma dörtlüsü Şener Özbayraklı, Roman Neustaedter, Diego Reyes ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluştu. Savunmanın önünde Mehmet Topal ve Jailson yer alırken, kanatlarda Chahechouhe ile Ayew forma giydi. Santrfor arkasında Yassine Benzia'ya görev veren Cocu, ileri uçta ise Slimani'yi oynattı.

SKRTEL YİNE YOK

Fenerbahçe'nin Slovak stoperi Martin Skrtel, Beşiktaş derbisinin ardından Rize'de de kadroda yer almadı. Skrtel'in yanı sıra Alper Potuk, Roberto Soldado ve Nabil Dirar Rize kafilesinde bulunmadı. Sarı-lacivertlilerde sakatlığı süren Tolga Ciğerci de kadroya dahil edilmedi.

Fenerbahçe'nin yedek kulübesinde ise Volkan Demirel, Mauricio Isla, İsmail Köybaşı, Eljif Elmas, Michael Frey, Oğuz Kağan Güçtekin, Mehmet Ekici, Barış Alıcı, Mathieu Valbuena ve Yiğithan Güveli oturdu.

Güncellenme Tarihi : 30.9.2018 21:06

İLGİLİ HABERLER