Asayiş
  • 5.4.2014 16:12

Robin Hood çetesi yakalandı

ADANA'da polisin düzenlediği operasyonda 28 ayrı hırsızlık olayına karıştıkları öne sürülen ve kendilerini 'Robin Hood' çetesi olarak tanıtan 8 kişi gözaltına alındı.

Adana ve Mersin'de çok sayıdaki hırsızlığı araştıran Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, olayların merkez Seyhan İlçesi'nin Dağlıoğlu, Gülbahçesi ve Gülpınar mahallerinde oturan bir grubun gerçekleştirdiğini belirledi. Çete ele başılığını Cumali Ökten'in yaptığı hırsızlık şebekesini takibe alan polis, şüphelilerin 28 ayrı olaya karıştıklarını saptadı. Yaklaşık 4 ay süren teknik çalışma ardından, Adana ve Mersin'de belirlenen 17 ayrı adrese eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. Özel harekat ve helikopter destekli yapılan 'Şafak operasyonu'nda örgüt ele başı Cumali Ökten ile birlikte Y.K., M.B., A.B., H.B., İ.G., Z.B. ve İ.K. gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, 2 lüks otomobil, çalıntı olduğu anlaşılan 11 güvercin, 11 cep telefonu, suçta kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguda kendilerini 'Robin Hood' çetesi olarak tanıtan Cumali Ökten, "Biz çaldıklarımızı mahalledeki fakir halka dağıtıyoruz. Biz suç işlemiyoruz" dedi. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen Cumali Ökten ile Y.K. tutuklanırken diğer 6 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 06:18

İLGİLİ HABERLER