Yaşam
  • 29.9.2010 03:31

ROJİN'İ PATENLE KANDIRMIŞ!..

Olay günü Kızılkan'ın boşanmak üzere olduğu eşi Ferit Kızılkan'ı arayarak Rojin'i yeni aldığı patenlerle kaymaya götürmek istediğini söylediği öğrenildi. Dün akşam saatlerinde Tuzla Sahili'nde bulunan baba kızın cesetlerinin ardından olayın intihar olasılığı daha çok güçlendi.

Tuzla'daki tersanelerde kaynakçı olarak çalışan Ferit Kızılkan ve 6 yıllık eşi Pınar Kızılkan'ın yaklaşık 3 yıldır boşanma davalarının sürdüğü öğrenildi. Düzenli bir işi olmayan Ferit Kızılkan'ı terk ederek Aydınlı Mahallesi'ndeki baba evine dönen Pınar Kızılkan'ın bir şirkette sekreter olarak çalışmaya başladığı belirlenirken, küçük Rojin'in velayetinin de mahkeme sürecinde anneye verildiği öğrenildi.

Eşi Pınar'ın evi terk ederek işe girmesi üzerine bunalıma giren baba Ferit Kızılkan'ın 3 yıl içinde defalarca kayınpederi Süleyman Akar'ın evine giderek rahatsızlık verdiği ortaya çıktı. Düzenli bir işi olmayan Ferit Kızılkan'ın maddi sorunlarda yaşadığı öğrenilirken, 12 bin TL borçlandığı belirtildi.

Pınar Kızılkan'ı iş yerinde ve baba evinde tehdit eden Ferit Kızılkan'ın Akar ailesi tarafından şikayet edildiği öğrenildi. Pınar Kızılkan'ın babası Süleyman Akar, "Pazar günü saat 15.00 sıraları Ferit geldi torunumu gezmeye götürdü. Ancak akşam geç saatlerde hala getirmeyince durumu polise bildirdik." dedi.

Ailenin yakın akrabalarından ve tüm boşanma sürecinde Pınar Kızılkan'ın yanında olduğunu söyleyen Ayfer Danışman da, "3 yıldır Pınar ve Ferit ayrıydı. Pınar kesinlikle boşanmak istiyordu. Ferit'in psikolojik bozukluğu Pınar'ın da psikolojisini bozmuştu. Çiftin arasına maddi sorunlarda girmişti. Ferit boşanmak istemediği için sürekli Pınar'ı tehdit ediyordu. Ailesi de şikayetçi olarak Ferit'in cezalandırılmasını istedi ama savcılık olaya el koymadı." diye konuştu.

Öte yandan, 26 Eylül Pazar günü Pınar Kızılkan'ın ayrılma aşamasında olduğu eşini arayarak kızını alması için iyi niyet gösterdiği öğrenildi. Küçük Rojin'in yeni aldığı patenleriyle oynamak istediğini, annesinin de, "Ne de olsa babası, O'nun la oynamak hakkı." düşüncesiyle Ferit Kızılkan'ı aradığı bildirildi.

Eşinin istediği üzerine kızını alarak Tuzla Sahili'ne inen Ferit Kızılkan'ın akşam saatlerinde getirmesi gereken kızını getirmeyince Pınar Kızılkan tarafından arandığı belirlendi. Akşam 19.00 sıralarında son telefon konuşmasında eşine, "Ailen mi ben mi?" diye soran Ferit Kızılkan'ın havanın kararmasıyla olayı gerçekleştirdiği düşünülüyor.

Kızılkan'ın kızı Rojin'i koli bandıyla beline sardığı, ayağına bağladığı kaldırım taşıyla birlikte denize atladığı ve kıyıdan 5 metre kadar açığa sürüklendiği belirlendi. Baba ile kızının cenazesi Tuzla Aydınlı Cemevi'nde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Cenaze töreni sırasında küçük Rojin'in dedesi Süleyman Akar ve bir yakını baygınlık geçirdi. Kızılkan ailesi, cenazede gözyaşlarına boğuldu. Anne Pınar Kızılkan ise yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta durabildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 03:14

İLGİLİ HABERLER