Spor
  • 19.5.2013 00:14

Roma'da ikinci kez Federer-Nadal finali...

     İtalya'nın başkenti Roma'da Foro Italico semtindeki tenis kortlarında düzenlenen, erkeklerde 3 milyon avro, kadınlarda ise 2 milyon 369 milyon dolar ödüllü ATP Masters Serisi turnuvalarından İtalya Açık'ın 7. günü, tek erkeklerde oynanan yarı final mücadeleleriyle tamamlandı.
     Erkeklerdeki ilk yarı final maçında 5 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal, 6 numaralı seribaşı Çek Cumhuriyeti'nden Tomas Berdych ile karşılaştı. 1 saat 17 dakika süren ikilinin mücadelesini İspanyol raket, 6-2 ve 6-4'lük iki setle 2-0 kazandı ve finale yükseldi. Nadal, rakibine karşı 5 kez ace (servis atışından sayı kazanma) yaparak, puan aldı. Roma'da üst üste 8. kez finale çıkma başarısı gösteren Nadal, daha önce 6 kez aldığı bu kupayı yarın 7. kez kazanmak için ter dökecek.
     Tek erkeklerde yarı finalin ikinci maçında, 2 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer, Fransız Benoit Paire ile karşılaştı. İlk seti büyük çekişmeye sahne olan ve iki raketin de birer kez servis kırdığı mücadelede Federer, seti, tie-break sonucu 7-6'lık (5) skorla kazandı.
     İkinci sette ise durum 1-1 iken Federer, üçüncü oyunda Fransız rakibi Paire'in servisini kırarak, büyük avantaj yakaladı. Bu oyundan itibaren yakaladığı avantajı çok iyi kullanan İsviçreli raket, seti 6-4, maçı da 2-0 alarak, Roma'da adını 3. kez finale yazdırdı. Bu arada 1 saat 28 dakika süren mücadelede Benoit Paire'in 8 kez ace yapması dikkati çekti. Daha önce 2003 ve 2006 yılında İtalya Açık'ta final oynayan ve her iki finali de kaybeden Federer, yarın Nadal karşısında Roma'daki ilk şampiyonluğunu arayacak.
    
     -Roma'da ikinci kez Federer-Nadal finali-
    
     Son 10 yılda erkekler tenisinde özellikle grand slam finallerinde çekişmeleriyle büyük heyecan uyandıran iki isim; Roger Federer ile Rafael Nadal, yarın Roma'da 30. kez kozlarını paylaşacak.
     Kariyerlerinde birbirlerine karşı 29 kez mücadele eden iki raketten Nadal'ın, Federer'e karşı 19-10'luk üstünlüğü bulunuyor. İki usta raket, 29 mücadelenin 14'ünü toprak kortta yaparken, Nadal'ın geneldeki üstünlüğünü toprak korta da 12-2 şeklinde yansıttığı görülüyor.
     Rafael Nadal'ın Federer'e karşı toprak kortta aldığı başarılardan biri de Roma'da gerçekleşti. 2006 yılındaki finalde birbirlerine rakip olan ikilinin mücadelesinden, o dönem sahadan İspanyol raket kupayla ayrılmıştı.
     Tenis dünyasının son dönemdeki efsaneleri olarak ön plana çıkan Nadal ve Federer ikilisinden Nadal, kişisel rekabette üstün olsa da Federer'in kariyerinde kazandığı 76 turnuva şampiyonluğuyla, 55 şampiyonluğu bulunan Nadal'ın önünde yer aldığı görülüyor. İsviçreli raket Federer'in bu şampiyonluklarından 17'sini grand-slam şampiyonlukları oluşturuyor. Nadal'ın ise kariyerinde 11 grand-slam şampiyonluğu bulunuyor.
    
     -Final programı-
    
     İtalya Açık'ta yarın yapılacak final maçlarının da saati belli oldu.
     Tek kadınlar finalinde, 1 numaralı seribaşı ABD'li Serena Williams ile 3 numaralı seribaşı Belaruslu Victoria Azarenka TSİ 14.30'da Merkez Kort'ta şampiyonluk mücadelesi verecek.
     2 numaralı seribaşı Roger Federer ile 5 numaralı seribaşı Rafael Nadal'ın karşılaşacağı tek erkekler finalinin de tek kadınlar finalinin uzamaması durumunda TSİ 17.00'de başlayacağı açıklandı.
    
     Muhabir: Barış Seçkin / İlknur Çetinbaş
     Yayıncı: Murat Taydaş

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:12

İLGİLİ HABERLER