Gündem
  • 20.5.2004 00:02

ROTH'DAN ZANA'YA "ŞOV YAPMADIM" MEKTUBU...

HASAN ESEN
ANKARA - Almanya Federal Parlamentosu üyesi Claudia Roth, kendisini şov yapmakla suçlayan kapatılan DEP'in tutuklu eski milletvekili Leyla Zana'ya yazdığı mektupta "Seni ziyaret etmek istemem bir şov değildi" dedi.


Roth, Ulucanlar Cezaevi'nde tutuklu bulunan Zana'ya bir mektup yazdı. Roth, geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaretinde Zana'yı cezaevinde görmek istemiş, izin verilmemesine rağmen cezaevine gitmişti. Roth'un bu tavrı, birçok siyasi parti tarafından eleştirilmiş, Zana tarafından da "şov" olarak nitelenmişti. Roth, Zana'ya yazdığı mektupta, kendisini savundu. Diğer Alman milletvekilleri ile beraber cezaevine giderek bir demet çiçek bıraktıklarını ifade eden Roth, "On yıldan beri her defasında tekrarladığım bu davranış bir şov değildi" dedi.


Dostluğunun bir işaretini göstermek için Zana'yı ve diğer tutuklu eski milletvekillerini ziyaret etmek istediğini anlatan Roth, böylece Kürt sorununu unutmadıklarını da vurgulamak istediklerini kaydetti. Mektubunda "Dostlar arasında güvene ihtiyaç var" diyen Roth, Zana ile serbest kaldığı gün kucaklaşmak istediği yönündeki temennisini de dile getirdi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:14

İLGİLİ HABERLER