Spor
  • 24.8.2009 02:33

RUBİN KAZAN'DA GÖKDENİZ FIRTINASI!..



Rusya Primier Ligi 19. Hafta karşılaşmasında temsilcimiz Gökdeniz Karadeniz ve Hasan Kabze'nin formasını giydiği Rubin Kazan, çıktığı Dinamo Moskova deplasmanından 3 puanı 3 golle çıkardı ve liderliğini kordu.


Rusya Ligi'nin en formda oyuncusu olarak gösterilen Gökdeniz Karadeniz, ilk onbirde çıktığı karşılaşmada ortaya yine güzel bir oyun çıkardı. Karşılaşmanın orta alanda kilitlendiği dakikada kişisel becerisini göstererek 4 kişinin arasından topu çıkararak girdiği ceza alanında düşürülünce hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. 27. dakikada penaltı atışını kullanan Domingez topu ağlara gönderince Rubin de 0-1 öne geçmiş oldu. Bu dakikadan sonra oyuna hareket gelse de ilk devrede başka gol olmadı.

İkinci yarıya temkinli başlayan takım Rubin olurken, bu dakikalarda Dinamo Moskova'nın atakları sıklaştı. Temsilcimiz Gökdeniz bu dakikalarda da ayağına her top geldiğinde olumlu kullandı ve bir pozisyonda kaleci ile karşı karşıya kalmasına rağmen topu Bukharov'a çıkardı ama oyuncu topu kalecinin üzerine attı. Dakikalar 79'a gelince ceza alanında yerde kalan bu seferde Dominges oldu. Penaltı atışını yine oyuncunun kendisi kullandı ve hem kendisinin hem de takımının ikinci golünü attı. Bu dakikadan sonra hakeme büyük öfke duyan Dinamo taraftarları, sahaya yabancı maddeler atmaya başladı. Gökdeniz'in yanına düşen içi dolu pet şişeler oyunun durmasına neden oldu. Bu dakikada hakem topu eline alarak, çıkışa doğru yönelmişti ki herkes maçı tatil edecek diye düşünürken, takım kaptanlarını çağırıp uyardı ve oyuna devam etti. Bu dakikadan sonra Rubin'in hocası gelecek hafta oyanayacakları Spartak Moskova derbisini düşündüğü için 82'de Dominges'i, 83'te de temsilcimiz Gökdeniz'i oyundan aldı. Bu dakikalarda yoğun protestolar arasında devam eden karşılaşmada 88'de Rubin Ryazantsev'in ayağından 3'cü golü buldu ve lider olarak çıktığı sahadan yine lider olarak ayrıldı.

Rubin bu galibiyet ile puanını 40'a yükseltirken en yakın takipçisi Spartak Moskova da Terek deplasmanından 2–3 ayrılarak liderle arasındaki bir puan farkını korudu ve takibini sürdürdü. Önümüzdeki hafta karşılaşacak olan iki takım taraftarı için heyecan şimdiden başlamış durumda.

Öte yandan Rubin'de forma giyen bir diğer temsilcimiz Hasan Kabze, yedek soyunduğu karşılaşmada hocasından forma şansı bulamadı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:34

İLGİLİ HABERLER