Asayiş
  • 30.10.2012 16:14

Rum mafyasının Türk yapımı silahla büyük suikast planı!

MESUT GÜNSEV
LEFKOŞA (İHA) -  Rum basınındaki haberlere göre Kliridis’in öldürülmesi son anda engellenirken, cinayette kullanılması planlanan silahın da Türk yapımı olduğu iddia edildi.
Simerini gazetesi “Ölüm Listesi Polisin Elinde... P. Kliridis, Trifonidis ve Diğer Devlet Yetkilileri Hedefte” başlıklarıyla manşetten verdiği haberinde, Rum Cezaevi’nde şeytani bir plan hazırlayan cinayet çetesinin izini bulduğunu yazdı.
Haberi iç sayfasında “Onufriu Kitas’a Atıyor... Müebbet Hapis Mahkumunun Başkanın Torunu Kaçırmayı Planladığı İddia Edildi” başlıklarıyla veren gazete, Kliridis ve Trifonidis’in öldürülmesi planlarında, Al Capone lakaplı Andonis Prokopiu Kitas isminin yine sahneye çıktığını, Polisin, planlanan cinayetin azmettiricisinin Andreas Onufriu adlı bir mahkumun olduğunu düşündüğünü yazdı.
 

KLİRİDİS’İN ÖLDÜRÜLMESİ SON ANDA ENGELLENDİ
Polisin, geçen Pazar gecesi, Başsavcı Kliridis’in öldürülmesinin planlandığına dair bir tanığın ifadesi üzerine üç kişinin Lefkoşa’nın Rum kesiminde tutuklandığını, mahkemeye çıkarıldığını ve haklarında 8 gün tutukluluk kararı alındığını kaydeden gazete, tutuklananların, Başsavcıya karşı büyük bir kin besleyen mahkum Andreas Onufriu, “beş yıllık paralı gönüllü asker” olan Yannakis Georgiu ve iktidara karşı kin besleyen piyangocu Mihail Mihail olduğunu belirtti.
Gazete, polisin aldığı bilgilere göre cinayetin ilk başta 26 Ekim Cuma günü, Rum Başsavcılık önünde ya da Kliridis’in evi civarlarında işlenmesinin planlandığını yazdı.
Haberde anlatılanlara göre, Onufriu ile temas halinde bulunan tanık, silahın bulunduğu yeri polise söyledi. Polis de silahı saklandığı yerden aldı ve bunun yerine aynı tip başka bir silah yerleştirdi. Silahı teslim alacak ve cinayeti işleyecek olan Yannakis Georgiu, tanığın ayarlamaları üzerine bir polis ajanı ile silahın teslim edileceği alanda buluştuğunda tutuklandı. Ardından Onufriu ve Mihail’in gözaltına alındı. Georgiu’nun arabasında yapılan aramada ise patlayıcı mekanizmalar ve silahlar buldu.
Gazete cinayetin, silah teslim alındıktan hemen sonra, 28 Ekim Pazar günü işlenmesinin planlandığını yazdı.
 

SİLAHIN TÜRK YAPIMI OLDUĞU İDDİASI
Haberde, polisin yaptığı incelemelere göre kullanıma hazır “Law” cinayet silahının Türk yapımı olduğu ve KKTC’den temin edildiği iddia edildi.
 

HRİSTOFYAS’IN TORUNUNU KAÇIRMA PLANI

Öte yandan habere göre cinayetin azmettiricisi Onufriu, mahkemede verdiği ifadede, plana ilham verenin ve düzenleyenin Cezaevinde bulunan müebbet hapis mahkumu Al Capone lakaplı Andonis Prokopiu Kitas’ın olduğunu ileri sürdü. Onufriu’ya göre Kitas’ın (Polise bilgi vermekteki) amacı, tahliye edilme amacıyla Başsavcının teveccühünü kazanmaktı.
Onufriu, Kitas’ın Rum Yönetimi Başkanı Hristofyas’ın torununu kaçırma planları yaptığını, ancak kendisinin onu engellediğini savundu.
Polis ise bu ifadeyle ilgili açıklamasında, Onufriu’nun amacının, kendi aleyhinde kimlerin tanıklık yaptığını açıklamak olduğunu, ancak polise tanıklık yapanın kim olduğunu açıklamayacaklarını belirtti.
Alithia gazetesi de Onufriu’nun, polise bilgi verenin, kendisini yaralamak için Kitas olduğunu savunduğunu aktardı.
 

POLİS ÖLÜM LİSTESİNİ ARIYOR
Polise göre bir ölüm listesinin hazırlanmış olduğunu, ancak bunun henüz bulamadığını kaydeden gazete, ölüm listesinde birçok üst düzey devlet yetkilisinin bulunduğu ve uzun bir zamandır cezaevinde “pişirildiğini” yazdı.
 

BAŞSAVCI: “KENDİMİ GÜVENDE HİSSEDİYORUM”... GÜNEVLİK ÖNLEMLERİ ALINIYOR
Politis gazetesine göre Başsavcı Kliridis, meselenin özüne değinmekten kaçınarak, kendini güvende hissettiğini belirtti. Kliridis, korumalarının artırılmasını isteme niyetinin olmadığını da ifade etti.
Fileleftheros gazetesi de polisin güvenlik önlemleri almakta olduğunu, Kliridis’in evi ve Hukuk Dairesi etrafında devriye gezilerinin artırıldığını, ayrıca cezaevinde de önlemlerin alındığını yazdı.
 

HERKES ENDİŞELENİYOR
Politis gazetesi ise haberinde AKEL, DİKO, EDEK, EVROKO ve Çevrecilerin ortaya çıkan olayla ilgili endişelerini dile getirdikleri ve polisi kutladıkları açıklamaları aktardı.
 

DİĞER GAZETELERİN BAŞLIKLARI
Politis: “Cinayetler, Kaçırmalar ve Derin Kitas... Tahliyesinin Önerilmesi İçin Başsavcının Teveccühünü Almak İstedi... Hristofyas’ın Torununu Kaçırma Planından ‘Kurtaran’ Onufriu’yu ‘İhbar Etti’... Andonis Prokopiu Kitas. Polisi Yeni Bir ‘Başarıya’ Götüren Adam... Güvensiz Hissetmiyorum”
Fileleftheros: “Başsavcıyı Havaya Uçuracaklardı... Üç Şüphelinin Tutuklanmasıyla Suçun Önlendiği Değerlendirmesinde Bulunuyor... ‘Law’... ‘Hedefler’ İçin Güvenlik Önlemi Alıyorlar”
Alithia: “Mahkumlar Savaşı... P. Kliridis’in Öldürülmesi ve D. Hristofyas’ın Torununun Kaçırılması Planı... Mahkum Onufriu ile Kitas Arasında Siper Mücadelesi”
Haravgi: “Üçü Sekiz Gün Tutuklu... Başsavcıyı Öldürmeye Teşebbüs Etmekten Şüpheliler... ”

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:35

İLGİLİ HABERLER