Gündem
  • 7.5.2004 00:02

RUMLAR AMERİKALI YETKİLİLERİN AÇIKLAMALARINDAN RAHATSIZ

LEFKOŞA - KKTC Başbakanı Mehmet Ali Talat'ın ABD gezisini yakından takip eden Kıbrıs Rum yönetimi, Amerikalı yetkililerin yaptığı açıklamalardan rahatsızlık duyuyor.
     Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos, ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell ve ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Richard Boucher'in, ''kullandıkları ifade ve sözcüklerin maksatlı olarak kullanıldığının ortaya çıkması durumunda bunun gayet düşmanca ifadeler olduğunu'' söyledi.
     Papadopulos, bu açıklamayı, Rum gazetecilerin, ''Colin Powell'in Mehmet Ali Talat'a başbakan olarak hitap etmesi ve Boucher'in 'Kıbrıs Cumhuriyeti' hükümeti yerine Kıbrıs Rum Hükümeti ifadesini kullandığını'' hatırlatarak görüşlerini sorması üzerine yaptı.
     ''Bazı ülkelerin Kıbrıslı Rumları BM planını reddetmelerinden dolayı cezalandırmak istediğini'' kaydeden Papadopulos, ''Eğer bu ifadeler dil sürçmesi değil ve maksatlı kullanılmış ifadelerse gayet düşmanca ifadelerdir'' dedi.
     Rum Meclis Başkanı Dimitris Hristofias da bazı Amerikalı yetkililerin yaptıkları açıklamalara değinerek, ''(Kıbrıs) halkı cezalandırma yoluyla 'evet' demeyecek'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:09

İLGİLİ HABERLER