Dünya
  • 27.2.2022 21:25

Rus askerleri demoralize oldu!

Ukrayna Rusya savaşında dördüncü gün! Rus askerleri demoralize oldu! Harkov'a girildi

Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği askeri işgalde dördüncü güne girildi. Rus askerleri dün yanlışlıkla açıklanan 3 bin 500 kayıp sayısının ilanıyla demoralize olsa da işgali sürdürmeye devam ediyor. Kiev yakınlarında petrol deposu vuruldu, ordu Harkov'a giriş yaptı.

Rusya Ukrayna savaşında dördüncü güne girildi. Rus orduları ilerlemeyi sürdürse de bir yandan orduda kayıplardan ötürü gerginliğin de olduğu söyleniyor.  ABD başta olmak üzere çok sayıda NATO ülkesi Rusya ve Putin'e yönelik yaptırım kararlarını peş peşe duyururken, Kiev ve Moskova arasındaki diplomatik girişimlerden henüz olumlu bir sonuç çıkmadı.

NATO üyesi Estonya'nın eski savunma şefi ve Avrupa Birliği Parlamentosu'nun da üyesi olan Riho Terras, istihbarat raporlarını kamuoyu ile paylaştı.

'Putin öfkeli, tüm savaşın kolay olacağını ve her şeyin birkaç gün içinde yapılacağını düşündü' diyen Terras, 'Ruslar, karşılaştıkları şiddetli direnişin şokunda' dedi. İstihbarat raporuna atıfta bulunan Terras, Rus ordusunun sadece üç veya dört gün yetecek kadar roketi olduğunu ve uygulanan yeni yaptırımlarla tükenmiş silahlarının yerini alamayacağını söyledi.

Ülkenin pek çok noktasındaki çatışma ve bombardımanlar devam ederken AB'den flaş bir iddia geldi. Avrupa Birliği Parlamentosu'nun bir üyesi istihbarat raporlarını kamuoyu ile paylaştı ve savaşın Putin'in istemediği bir yöne girdiğini iddia etti.

 

Güncellenme Tarihi : 27.2.2022 20:27

İLGİLİ HABERLER